Svinegyros med yoghurt- og tomatsaus
Lær hvordan du lager saftig pork gyros med frisk yoghurt-tomat saus. En rask og smakfull rett perfekt for hverdagen eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp olivenolje
- 2. 1/4 kopp tørr rødvin
- 3. 4 hvitløksfedd, hakket
- 4. 1 spiseskje finhakket fersk oregano, pluss mer oregano til pynt
- 5. 2 (1 pund) svinefileter
- 6. Salt og nykvernet svart pepper
- 7. Yoghurt- og tomatsaus, oppskrift følger
- 8. 4 grillede pitabrød, til servering
- 9. Mesclun-salat eller babyspinat, til servering
- 10. Tynne skiver av rød løk, til servering
- 11. 1 pint gresk yoghurt
- 12. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 13. 1 plommetomat, uten frø og finhakket
- 14. 2 spiseskjeer kapers, drenert
- 15. 1 spiseskje finhakket fersk oregano
- 16. 1 spiseskje rødvinseddik
- 17. 1 spiseskje sitronsaft
- 18. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen olje, vin, hvitløk og oregano i en ildfast form. Tilsett svinekjøttet og vend det godt inn. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten.
- 22. Forvarm grillen til høy varme.
- 33. Ta svinekjøttet ut av marinaden og krydre med salt og pepper. Grill til det er gyllent på alle sider og gjennomstekt til en indre temperatur på 150 grader Fahrenheit. La det hvile i 5 minutter, og skjær det i skiver som er ca. 0,6 cm tykke.
- 44. Bygg gyros ved å dryppe hver pita med yogurtsaus, deretter legge på mesclun, løk og kjøtt. Drypp med mer saus og pynt med oregano.
- 55. Bland alle ingrediensene, dekk til og la det stå i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.