Svartcod med sveitserkål, oliven og sitron

Svartcod med sveitserkål, oliven og sitron

oppskrift på smakfull black cod med sveitsisk chard, oliven og sitron. enkel og velsmakende rett for en sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 sitron, uten skall
  • 1/4 teskje korianderfrø
  • 1/4 teskje spisskummenfrø
  • 2 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 4 stykker svartkveite à 113 gram med skinn
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 1/4 teskje (eller mer) knuste rød pepperflak
  • 2 store bunt med savoykål (ca. 680 gram totalt), med ribber og stilker fjernet, bladene revet
  • 2 spiseskjeer oliven med salt, uten stein, skivet
  • Spesialutstyr: En krydtermølle (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser sitronen i en liten kjele; tilsett vann bare så mye at det dekker. Legg en liten varmebestandig tallerken inni kjelen, oppå sitronen, for å holde den under vann. Kok opp vannet; skru ned varmen og la det småkoke til sitronen er veldig mør når den stikkes med en kniv, ca. 30 minutter. Sil av vannet. Del sitronen i to (for å kjøle den raskere); la den avkjøle. Skrap ut fruktkjøttet fra begge sitronhalvdelene og press det gjennom en grovsiktet sil ned i en liten bolle; kast eventuelle faste stoffer. Finhakk skallet og det hvite laget (pith) og tilsett i fruktkjøttet. Sett til side.
  2. 2Rist koriander- og spisskummenfrø i en liten panne over middels varme, rør ofte, til de er lett mørkere og dufter godt, ca. 3 minutter. Sett til side. Kvern koriander- og spisskummenfrø grovt i en krydderkvern eller med en morter og støter. Varm opp 1 ss olje i en stor non-stick panne over middels høy varme. Krydre fisken med krydderblandingen, salt og pepper; legg den med skinnsiden ned i pannen. Stek til den er gyllen og sprø, 5–6 minutter. Vend fisken og stek til den er nesten ugjennomsiktig i midten, ytterligere 2–4 minutter.
  3. 3I mellomtiden, varm opp resten av oljen (1 ss) i en stor panne over middels varme. Tilsett hvitløk og 1/4 ts knuste rød pepperflak; stek under omrøring til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett grønnkål, en håndfull om gangen, og vend den slik at den faller sammen mellom tilsetningene. Krydre med salt og pepper. La det småkoke, vend forsiktig av og til, til all grønnkålen er mør, ca. 5–7 minutter. Sett til side.
  4. 4Bland oliven og den reserverte sitronblandingen inn i grønnkålen. Krydre med salt, pepper og eventuelt mer knuste rød pepperflak. Server fisken med grønnkålen.