Sorrel-, erte- og purresuppe
oppskrift på en smakfull sorrel, erte og purreløkssuppe. perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Hvite og bleke grønne deler av 3 purre (ca. 340 gram), hakket, vasket godt og avrengt
- 1 ½ spiseskje olivenolje
- 1 liten koket potato (ca. 115 gram)
- 1 ½ kopp kyllingkraft
- 1 ½ kopp kaldt vann pluss mer for å tynne ut suppen
- ½ kopp ferske eller tint frosne erter med skall
- ¼ pund sorrel*, stilkene fjernet og bladene vasket, tørket og kuttet i tynne tverrsnitt (ca. 3 kopper løst pakket)
- ⅓ kopp rømme
- 1 teskje fersk sitronjuice, eller etter smak
- Pynt: hakket hardkokt egg og tynne strimler av sorrel
- tilgjengelig sesongbasert i noen supermarkeder og spesialforretninger
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele kok leeks i olje med salt og pepper etter smak på moderat lav varme, under omrøring, til de er myke. Skrell poteten og kutt den i 2,5 cm store terninger. Tilsett potet, buljong og 1 kopp vann i kjelen med leeks, og la det småkoke under lokk i ca. 10 minutter, eller til poteten er mør. Rør inn erter og la det småkoke uten lokk i ca. 5 minutter, eller til ertene er møre. I en blender puréer du potet og sorrel i 2 omganger til det er veldig glatt, og overfører det til en bolle. Visp inn rømme og resten av 1/2 kopp vann, og tilsett mer vann etter behov for å tynne ut suppen til ønsket konsistens. La suppen avkjøle, dekket, i minst 2 timer og opptil 24 timer. Rett før servering, rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper. Pynt suppen med egg og sorrel.