Fugl i en pai

Fugl i en pai

Lær hvordan du lager en klassisk bird in a pie, en deilig og unik rett perfekt for høst og vinter. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 kopper hvetemel, pluss ekstra til utkjevling
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 4 teskjeer tørket timian
  • 4 teskjeer tørket salvie
  • 4 staver kaldt usaltet smør, kuttet i spiseskje-store biter
  • 12 til 16 spiseskjeer kaldt vann
  • 3 spiseskjeer smør
  • 1 søt løk, hakket
  • 1 middels stor sjalottløk, hakket
  • 5 selleristilker, hakket
  • 1/3 kopp hvetemel
  • 4 kopper varm kyllingkraft
  • 1 rotisseriekylling, kjøttet fjernet og hakket
  • 2 kopper frosne hakkede gulrøtter og erter
  • 2 teskjeer tørket salvie
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 egg, vispet, til eggepensling
  • Spesialutstyr: 4 aluminiumsformer til pai på 5 tommer
  • For å lage paideigen:

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen 2 1/2 kopper mel, 1 teskje bakepulver, 1/2 teskje salt, 2 teskjeer timian og salvie i en food processor, og pulser til det er godt blandet. Tilsett 2 staver smør, 4 spiseskjeer av gangen, og pulser etter hver tilsmaking til deigen får en grov tekstur. Hell sakte i 6 til 8 spiseskjeer kaldt vann mens maskinen går, 2 spiseskjeer av gangen, til deigen samler seg i en ball på den ene siden av prosessoren. Ta deigen ut på et lett melet bord, del den i to, og form til to 8-tommers runde kaker. Pakk hver godt inn i plastfolie og sett i kjøleskapet. La den hvile i 30 minutter før utkjeving. Gjenta for å lage en andre porsjon deig.
  2. 2For å lage fyllet:
  3. 3Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme; tilsett løk, sjalottløk og selleri. Stek til de begynner å bli lett brune. Rør inn mel og stek i 2 minutter. Spe sakte med varm kraft, og rør godt. Når det bobler og har tyknet, ca. 5 til 6 minutter, rør inn hakket kylling, gulrøtter og erter, samt salvie. Krydre med salt og pepper etter smak. Ta av varmen og la det avkjøles mens du kjevler ut deigen.
  4. 4For å montere paiene:
  5. 5Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). På et lett melet bord, del deigkakene i to. Kjevle ut hver til 6-tommers runde, ca. 0,6 cm tykk. Legg en runding i bunnen av fire aluminiumsformer for paier, og trykk lett på sidene og bunnen for å tilpasse formen. Fyll med fyllet til det er fullt og litt opphøyd. Legg på den andre deikrunden og klem kantene sammen. Lag to små snitt i toppen. Pensle med eggvask. Sett formene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 1 time til 1 time og 15 minutter, eller til toppene er gyldne og fyllet bobler.