Varm druekake
oppskrift på varm druekake, perfekt for høst- og vinterdager. enkel å lage og deilig å servere. prøv denne deilige desserten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 stykke usaltet smør, pluss ekstra til stekepannen, myknet
- 3/4 kopp sukker
- 2 egg, romtempererte
- 1 sitron, revet skall
- 1 1/2 kopper hvetemel, pluss 1 spiseskje, siktet, delt
- 3/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje kosher-salt
- 1/2 kopp ekstra-virgin olivenolje
- 1/2 kopp hel melk, romtemperert
- 1/3 kopp gule rosiner
- 1 1/2 kopper ferske, uten stein, drueklaser, stilket, vasket, tørket og delt, delt
- 1 kopp kremfløte, kald
- 1 spiseskje melis, siktet
- 1/2 teskje mandelessens
- 3 spiseskjeer til 1/4 kopp honning
- 1 liten ingefærknute, skrelt og revet, ca. 1 toppet spiseskje
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: 1 rund springform på 23 cm (9 tommer) eller 1 glassbakeform på 23 cm (9 tommer).
- 3Denne kaken er veldig enkel å sette sammen, men du må følge én regel: temperatur. Det er avgjørende at smør, egg, melk og olivenolje er romtempererte når du begynner å lage røren.
- 4Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 5Bruk en elektrisk håndmikser og pisk smør og sukker i en stor bolle til det blir lysere i fargen, ca. 5 til 8 minutter. Pisk sakte inn eggene og sitronzesten. Sikt 1 1/2 kopp mel over bollen, og tilsett bakepulver og salt, og vend forsiktig inn. Tilsett olivenolje og melk, og rør sammen. I en separat bolle, vend rosiner og omtrent 1 kopp druer med den resterende spiseskjeen siktet mel. Tilsett frukten i kakerøren og rør bare nok til å blande det hele.
- 6Smør godt bunnen og sidene av kakeformen med litt ekstra mykt smør. Hell røren i formen og sett den midt i ovnen. Stek til en kakepinne kommer ut ren når den stikkes i midten, ca. 40 til 45 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle. Fjern sidene av springformen, og bruk bunnen som fat for kaken til å bli helt avkjølt.
- 7I mellomtiden, i en liten bolle, visp sammen krem, melis og mandelessens til myke topper dannes. Sett toppingen til side.
- 8Tilsett honning i en liten stekepanne og la det småkoke på lav varme. Når det begynner å boble, tykner og blir lysbrunt etter ca. 2 til 3 minutter, tilsett revet ingefær og de resterende druene. Slå av varmen og la glasuren avkjøle. Server kakeskiver med litt av drue-ingefær-blandingen skjeet over, og en klatt med pisket krem.