Quince, ingefær og pekannøtt-konserves

Quince, ingefær og pekannøtt-konserves

Lær hvordan du lager en smakfull quince, ginger, og pecan conserve. Perfekt som pålegg eller gave. En enkel oppskrift for både nybegynnere og erfarne.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp pekannøtter
  • 2. 3 mellomstore kvinnotter (ca. 680 gram totalt)
  • 3. et 2,5 cm stykke fersk ingefærrot
  • 4. 1 3/4 kopper sukker
  • 5. 3 kopper vann
  • 6. 1 teskje sennepsfrø
  • 7. 1/4 teskje tørkede hete rød pepperflak
  • 8. 1 teskje hvitvinseddik
  • 9. 1/2 teskje salt
  • 10. Tilbehør: kjøtt, oster og kjeks

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  2. 2Legg pecanene i ett lag på et bakepapir midt i ovnen og rist dem til de er gylne, ca. 10 minutter. Når de er avkjølt, grovhakk dem.
  3. 3Skrell, del i fire og fjern kjernen fra kvitøyene. Skjær kvartene i lengder på ca. 3 mm (1/8 tomme) og kutt hver skive på tvers i 6 biter.
  4. 4Skrell ingefærroten og skjær den i tynne juliennestrimler.
  5. 5I en tykk kjele på 3 liter, kok opp kvitøy, ingefær og alle de resterende ingrediensene unntatt pecanene. La det småkoke under lokk, av og til omrøring, i 2 ½ time (kvitøyene vil bli dyp rosa-oransje).
  6. 6Avkjøl blandingen i kjelen, med lokk, til romtemperatur i minst 8 timer og opptil 1 dag.
  7. 7Sett kjelen tilbake på varmen og la blandingen småkoke i 15 minutter, under omrøring av og til.
  8. 8Rør inn pecanene og overfør konserveringen til en bolle for å avkjøle helt. (Oppbevares i lukket og kjølt tilstand i 1 måned.)
  9. 9Server konserveringen sammen med kjøtt, oster og kjeks.
  10. 102. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  11. 113. Legg pecanene i ett lag på et bakepapir midt i ovnen og rist dem til de er gylne, ca. 10 minutter. Når de er avkjølt, grovhakk dem.
  12. 12Skrell, del i fire og fjern kjernen fra kvitøyene. Skjær kvartene i lengder på ca. 3 mm (1/8 tomme) og kutt hver skive på tvers i 6 biter.
  13. 13Skrell ingefærroten og skjær den i tynne juliennestrimler.
  14. 144. I en tykk kjele på 3 liter, kok opp kvitøy, ingefær og alle de resterende ingrediensene unntatt pecanene. La det småkoke under lokk, av og til omrøring, i 2 ½ timer (kvitøyene vil bli dyp rosa-oransje).
  15. 15Avkjøl blandingen i kjelen, med lokk, til romtemperatur i minst 8 timer og opptil 1 dag.
  16. 165. Sett kjelen tilbake på varmen og la blandingen småkoke i 15 minutter, under omrøring av og til.
  17. 17Rør inn pecanene og overfør konserveringen til en bolle for å avkjøle helt. (Oppbevares i lukket og kjølt tilstand i 1 måned.)
  18. 186. Server konserveringen sammen med kjøtt, oster og kjeks.