Sjokoladekys

Sjokoladekys

Lær hvordan du lager deilige chocolate kiss-sjokoladekonfekter med enkel oppskrift. Perfekt som gave eller snacks. Enkel å lage for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • Karamellsaus til kanten
  • Kakaopulver til kanten
  • 35 gram konjakk, for eksempel Hennessy VSOP
  • 30 milliliter halvt og halvt
  • 15 milliliter oloroso-sherry, for eksempel Lustau
  • 15 milliliter Bitter Chocolate Syrup, oppskrift følger
  • 15 milliliter Enkel sirup, oppskrift følger
  • Revet fersk muskatnøtt, til pynt
  • 115 gram hakket bittersøt sjokolade (70 prosent), for eksempel Valrhona
  • 1 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Legg litt karamellsaus på en tallerken og kakaopulver på en annen. Dypp kanten av et martiniglass først i karamellsausen, deretter i kakaopulveret.
  3. 3Hell konjakk, halvt og halvt, sherry, Bitter Chocolate Syrup og enkel sirup i en cocktailshaker og RIST TØRT kraftig for å blande ingrediensene godt. Tilsett is og rist kraftig igjen. Smak til for balanse, sil gjennom en enkel sil i det forberedte glasset, pynt med fersk muskatnøtt og server.
  4. 4Bland sjokoladen med 4 unser varmt vann i en liten bolle til den er smeltet.
  5. 5Bland sukker og 1 kopp vann i en liten kjele og kok opp. Kok under omrøring til sukkeret er oppløst. Ta av varmen og la det avkjøle helt. Oppbevares dekket i kjøleskapet i opptil én måned.