Sjokoladekys
Lær hvordan du lager deilige chocolate kiss-sjokoladekonfekter med enkel oppskrift. Perfekt som gave eller snacks. Enkel å lage for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- Karamellsaus til kanten
- Kakaopulver til kanten
- 35 gram konjakk, for eksempel Hennessy VSOP
- 30 milliliter halvt og halvt
- 15 milliliter oloroso-sherry, for eksempel Lustau
- 15 milliliter Bitter Chocolate Syrup, oppskrift følger
- 15 milliliter Enkel sirup, oppskrift følger
- Revet fersk muskatnøtt, til pynt
- 115 gram hakket bittersøt sjokolade (70 prosent), for eksempel Valrhona
- 1 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Legg litt karamellsaus på en tallerken og kakaopulver på en annen. Dypp kanten av et martiniglass først i karamellsausen, deretter i kakaopulveret.
- 3Hell konjakk, halvt og halvt, sherry, Bitter Chocolate Syrup og enkel sirup i en cocktailshaker og RIST TØRT kraftig for å blande ingrediensene godt. Tilsett is og rist kraftig igjen. Smak til for balanse, sil gjennom en enkel sil i det forberedte glasset, pynt med fersk muskatnøtt og server.
- 4Bland sjokoladen med 4 unser varmt vann i en liten bolle til den er smeltet.
- 5Bland sukker og 1 kopp vann i en liten kjele og kok opp. Kok under omrøring til sukkeret er oppløst. Ta av varmen og la det avkjøle helt. Oppbevares dekket i kjøleskapet i opptil én måned.