Gamle dager paradis gresskarpai

Gamle dager paradis gresskarpai

Lær hvordan du lager en klassisk paradise pumpkin pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for høstsesongen og til festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (23 cm) paibunn
  • 2. 1 (225 gram) kremost, myknet
  • 3. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 4. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 5. 1 egg, pisket
  • 6. 1 1/4 kopper gresskarpuré
  • 7. 1 kopp kondensert melk
  • 8. 2 egg, pisket
  • 9. 1/4 kopp brunt sukker, pakket
  • 10. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 11. 1 teskje kanel
  • 12. 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 13. 1/4 teskje salt
  • 14. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 15. 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 16. 2 spiseskjeer smør, myknet
  • 17. 1/2 kopp hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 22. For å lage ostekakebunn: I en middels stor bolle, pisk kremost til den er glatt. Pisk inn 1/4 kopp sukker, deretter tilsett vaniljeekstrakt og ett egg. Pisk blandingen til den er lett og jevn. Sett i kjøleskapet i 30 minutter, før du fordeler den i paibunnen.
  3. 33. For å lage gresskarfyllet: I en stor bolle, bland gresskarpuré, kondensert melk, 2 egg, 1/4 kopp brunt sukker, 1/4 kopp hvitt sukker, kanel, muskatnøtt og salt. Bland til alle ingrediensene er godt kombinert.
  4. 44. Hell gresskarblandingen over ostekakebunnen. Dekk kantene av bunnen med aluminiumsfolie.
  5. 55. Stek i forvarmet ovn i 25 minutter. Fjern folien fra kantene og stek ytterligere 25 minutter.
  6. 66. For å lage pekannøttstreusel: Mens pai er i ovnen, bland mel og 2 ss brunt sukker i en liten bolle. Bland godt, tilsett deretter myknet smør eller margarin og rør til ingrediensene er godt blandet. Bland inn pekannøtter.
  7. 77. Etter at paien har vært i ovnen i 50 minutter, fjern den og strø pekannøttstreusel jevnt over toppen. Stek i ytterligere 10 til 15 minutter, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.