Søtpotetfries

Søtpotetfries

lær hvordan du lager deilige og sprø søtpotetfries hjemme. enkel oppskrift, tips og variasjoner for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 3/4 teskje butikkjøpt eller hjemmelaget garam masala, oppskrift følger
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • Nykvernet pepper
  • 900 gram søtpoteter, skrelt og skåret i 1/2-tommers skiver, deretter i 1/2-tommers staver
  • Olivenolje
  • 3 store kanelstenger (hvis du har den typen du får i indiske butikker, tilsvarer det omtrent 3 spiseskjeer kanelbarkbiter)
  • 3 spiseskjeer hele nellik
  • 1/4 kopp grønne kardemommekapsler, skrellet og med frøene igjen (omtrent 2 spiseskjeer frø)
  • 4 store svarte kardemommekapsler, skrellet og med frøene igjen (omtrent 1 spiseskje frø), valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  3. 3I en liten bolle, bland sammen 1 runde teskje salt, garam masala, spisskummen og litt nykvernet svart pepper etter smak.
  4. 4Tilsett søtpotetene i en stor bolle, drypp over nok olivenolje til å dekke, og strø over krydderblandingen. Vend godt slik at alle bitene blir jevnt dekket.
  5. 5Hell søtpotetene ut på et bakepapirkledd stekebrett eller en bakerist, og pass på at alle bitene er jevnt fordelt. Stek i 30 til 35 minutter, og snu dem halvveis i steketiden. Ta potetene ut av stekebrettet og server umiddelbart.
  6. 6Bland kanelstenger, nellik, grønne kardemommekapsler, svarte kardemommekapsler (hvis brukt) i en krydderkvern eller kaffekvern, og mal til fint pulver. Oppbevar krydderblandingen i en lufttett beholder, vekk fra direkte sollys.