
Søtpotetfries
lær hvordan du lager deilige og sprø søtpotetfries hjemme. enkel oppskrift, tips og variasjoner for perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 3/4 teskje butikkjøpt eller hjemmelaget garam masala, oppskrift følger
- 1/2 teskje malt spisskummen
- Nykvernet pepper
- 900 gram søtpoteter, skrelt og skåret i 1/2-tommers skiver, deretter i 1/2-tommers staver
- Olivenolje
- 3 store kanelstenger (hvis du har den typen du får i indiske butikker, tilsvarer det omtrent 3 spiseskjeer kanelbarkbiter)
- 3 spiseskjeer hele nellik
- 1/4 kopp grønne kardemommekapsler, skrellet og med frøene igjen (omtrent 2 spiseskjeer frø)
- 4 store svarte kardemommekapsler, skrellet og med frøene igjen (omtrent 1 spiseskje frø), valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 3I en liten bolle, bland sammen 1 runde teskje salt, garam masala, spisskummen og litt nykvernet svart pepper etter smak.
- 4Tilsett søtpotetene i en stor bolle, drypp over nok olivenolje til å dekke, og strø over krydderblandingen. Vend godt slik at alle bitene blir jevnt dekket.
- 5Hell søtpotetene ut på et bakepapirkledd stekebrett eller en bakerist, og pass på at alle bitene er jevnt fordelt. Stek i 30 til 35 minutter, og snu dem halvveis i steketiden. Ta potetene ut av stekebrettet og server umiddelbart.
- 6Bland kanelstenger, nellik, grønne kardemommekapsler, svarte kardemommekapsler (hvis brukt) i en krydderkvern eller kaffekvern, og mal til fint pulver. Oppbevar krydderblandingen i en lufttett beholder, vekk fra direkte sollys.