
Blomkål- og cheddar-suppe
en enkel og smakfull oppskrift på blomkål- og cheddar suppe, perfekt for en varmende forrett eller lunsj. rask og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2. 1 liten løk, hakket
- 3. 2 fedd hvitløk, knust
- 4. 1 liten blomkål, i buketter
- 5. 1 laurbærblad
- 6. 1 teskje finhakket frisk rosmarin
- 7. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 8. 3 spiseskjeer hvetemel
- 9. 4 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 10. 1 kopp melk
- 11. 1 ½ kopper revet hvit cheddarost
- 12. 1 spiseskje tørr sherry
- 13. Nykvernet muskatnøtt
- 14. Ostestenger, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smøret i en nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk; kok, rør om, til de begynner å mykne, ca. 4 minutter. Tilsett blomkålen, laurbærblad, rosmarin, 1 teskje salt og noen kverner pepper. Kok, rør om, til blomkålen begynner å bli brun, 5 minutter. Rør inn melet til det er absorbert, ca. 1 minutt. Tilsett kyllingkraft og melk; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til blomkålen er mør, ca. 30 minutter. Fjern laurbærbladet.
- 22. Arbeid i porsjoner og overfør suppen til en blender, og kjør den til den er jevn (eller bruk en stavmikser direkte i kjelen). Hell suppen tilbake i kjelen over middels varme. Rør inn osten til den er smeltet; tilsett opptil 1 kopp vann hvis suppen er for tykk.
- 33. Tilsett sherry; smak til med salt og pepper. Strø over muskatnøtt og server med ostestenger.
- 44. Fotograf: Levi Brown