Dulce de Leche-kremkake med pannekaker

Dulce de Leche-kremkake med pannekaker

Lær hvordan du lager en uimotståelig dulce de leche crepe-kake. En perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgekosen. Enkelt steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper helmelk
  • 4 store egg
  • 1 1/4 kopper hvetemel
  • 1/4 kopp usøtet kakaopulver (dutch-prosess eller naturlig)
  • 1/4 kopp sukker
  • 3/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/8 teskje kosher-salt
  • Usaltet smør, smeltet, til pensling
  • 2 staver usaltet smør, myknet
  • 2 3/4 kopper pluss 1 spiseskje melis
  • 1 kopp dulce de leche (på glass eller på boks), pluss mer til å dryppe
  • 1 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Lag pannekakene: Bland melk, egg, mel, kakaopulver, sukker, vanilje og salt i en blender og kjør til jevnt. Sett røren i kjøleskapet i 30 minutter.
  2. 2Pensle en non-stick stekepanne på 25 cm med smør og varm opp på middels varme. Hell i litt under 1/4 kopp av røren og sving pannen raskt for å dekke bunnen. Kok til toppen er stivnet og bunnen er gyllen, ca. 30 sekunder. Løft forsiktig kanten av pannekaken med en slikkepott, snu den med fingrene og kok i ytterligere 20 sekunder. Vend pannekaken over på en tallerken. Gjenta med resten av røren for å lage 14 til 18 pannekaker, og pensle pannen med mer smør etter behov. Legg de ferdige pannekakene i en stab på tallerkenen og la dem avkjøle helt. (Pannekakene kan lages opptil én dag i forveien; la dem avkjøle, pakk stabelen inn i plastfolie og oppbevar i kjøleskapet.)
  3. 3Lag fyllet: Pisk smøret i en kjøkkenmaskin med flatpisker på middels høy hastighet til det er lyst og luftig. Tilsett 2 3/4 kopper melis i to omganger, og pisk til glatt og luftig. Rør inn dulce de leche og pisk til det er godt blandet. (Fyllet kan lages opptil én dag i forveien; dekk med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet, og pisk det opp igjen i noen minutter før bruk.)
  4. 4Monter kaken rett før servering: Legg en pannekake på et serveringsfat eller kakefat. Smør på litt under 1/4 kopp av fyllet, og legg deretter en ny pannekake oppå. Gjenta med resten av fyllet og pannekakene, og avslutt med en pannekake på toppen.
  5. 5Pisk kremfløten og den resterende spiseskjeen melis i en kjøkkenmaskin med visp på høy hastighet til stive topper dannes. Fordel kremen på toppen av kaken og drypp med dulce de leche. Server umiddelbart.
  6. 6Fotograf: Con Poulos