
Dulce de Leche-kremkake med pannekaker
Lær hvordan du lager en uimotståelig dulce de leche crepe-kake. En perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgekosen. Enkelt steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/4 kopper helmelk
- 4 store egg
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 1/4 kopp usøtet kakaopulver (dutch-prosess eller naturlig)
- 1/4 kopp sukker
- 3/4 teskje vaniljeekstrakt
- 1/8 teskje kosher-salt
- Usaltet smør, smeltet, til pensling
- 2 staver usaltet smør, myknet
- 2 3/4 kopper pluss 1 spiseskje melis
- 1 kopp dulce de leche (på glass eller på boks), pluss mer til å dryppe
- 1 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Lag pannekakene: Bland melk, egg, mel, kakaopulver, sukker, vanilje og salt i en blender og kjør til jevnt. Sett røren i kjøleskapet i 30 minutter.
- 2Pensle en non-stick stekepanne på 25 cm med smør og varm opp på middels varme. Hell i litt under 1/4 kopp av røren og sving pannen raskt for å dekke bunnen. Kok til toppen er stivnet og bunnen er gyllen, ca. 30 sekunder. Løft forsiktig kanten av pannekaken med en slikkepott, snu den med fingrene og kok i ytterligere 20 sekunder. Vend pannekaken over på en tallerken. Gjenta med resten av røren for å lage 14 til 18 pannekaker, og pensle pannen med mer smør etter behov. Legg de ferdige pannekakene i en stab på tallerkenen og la dem avkjøle helt. (Pannekakene kan lages opptil én dag i forveien; la dem avkjøle, pakk stabelen inn i plastfolie og oppbevar i kjøleskapet.)
- 3Lag fyllet: Pisk smøret i en kjøkkenmaskin med flatpisker på middels høy hastighet til det er lyst og luftig. Tilsett 2 3/4 kopper melis i to omganger, og pisk til glatt og luftig. Rør inn dulce de leche og pisk til det er godt blandet. (Fyllet kan lages opptil én dag i forveien; dekk med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet, og pisk det opp igjen i noen minutter før bruk.)
- 4Monter kaken rett før servering: Legg en pannekake på et serveringsfat eller kakefat. Smør på litt under 1/4 kopp av fyllet, og legg deretter en ny pannekake oppå. Gjenta med resten av fyllet og pannekakene, og avslutt med en pannekake på toppen.
- 5Pisk kremfløten og den resterende spiseskjeen melis i en kjøkkenmaskin med visp på høy hastighet til stive topper dannes. Fordel kremen på toppen av kaken og drypp med dulce de leche. Server umiddelbart.
- 6Fotograf: Con Poulos