Egg i skjærsilden: Shakshuka

Egg i skjærsilden: Shakshuka

Lær hvordan du lager klassisk shakshuka, en deilig middagsrett med egg i tomatsaus. Perfekt for en smakfull frokost eller brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1/2 gul løk, finhakket
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 2 spiseskjeer harissapaste eller 1 spiseskje røkt paprika
  • 3 mellomstore hvitløksfedd, finhakket
  • 4 mellomstore, hermetiske grillede paprika, i små terninger (ca. 1 kopp)
  • 1 (796 gram) boks knuste tomater med juice
  • 1 spiseskje kosher-salt
  • 1/4 kopp finhakket fersk persille
  • 4 store egg
  • Pita- eller baguettbrød, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en middels stor stekepanne på middels varme. Når oljen begynner å glitre, tilsett løk og kok til den akkurat er myk, ca. 2 til 3 minutter. Rør inn tomatpuré, harissa og hvitløk, og kok til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett paprika og rør slik at det blir dekket av oljen. Ha i tomater og salt, og la det småkoke. Skru ned varmen til lav og kok, rør av og til, til det har blitt tykt, ca. 30 minutter.
  2. 2Rør inn halvparten av persillen, knekk eggene over tomatene. Dekk til og la det småkoke i ca. 7 til 8 minutter, til eggene er stivnet. Strø over resten av persillen, krydre med nykvernet svart pepper, og server umiddelbart med pitabrød eller baguette.