Egg i skjærsilden: Shakshuka
Lær hvordan du lager klassisk shakshuka, en deilig middagsrett med egg i tomatsaus. Perfekt for en smakfull frokost eller brunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1/2 gul løk, finhakket
- 1 spiseskje tomatpuré
- 2 spiseskjeer harissapaste eller 1 spiseskje røkt paprika
- 3 mellomstore hvitløksfedd, finhakket
- 4 mellomstore, hermetiske grillede paprika, i små terninger (ca. 1 kopp)
- 1 (796 gram) boks knuste tomater med juice
- 1 spiseskje kosher-salt
- 1/4 kopp finhakket fersk persille
- 4 store egg
- Pita- eller baguettbrød, til servering
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en middels stor stekepanne på middels varme. Når oljen begynner å glitre, tilsett løk og kok til den akkurat er myk, ca. 2 til 3 minutter. Rør inn tomatpuré, harissa og hvitløk, og kok til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett paprika og rør slik at det blir dekket av oljen. Ha i tomater og salt, og la det småkoke. Skru ned varmen til lav og kok, rør av og til, til det har blitt tykt, ca. 30 minutter.
- 2Rør inn halvparten av persillen, knekk eggene over tomatene. Dekk til og la det småkoke i ca. 7 til 8 minutter, til eggene er stivnet. Strø over resten av persillen, krydre med nykvernet svart pepper, og server umiddelbart med pitabrød eller baguette.