Bakt hvitløk- og pepper-salat
Lær hvordan du lager en deilig baked garlic and pepper salad med enkle steg. Perfekt for en smakfull sommermiddag eller som tilbehør til grillmaten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer sherryeddik
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1/3 kopp olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 hvitløkhoder
- 3 røde paprika
- 3 grønne paprika
- 6 tomater
- Olivenolje
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, visp sammen eddik, sitronsaft og olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak. Sett til side til bruk.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 3Kutt av 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) av toppen på hvitløksknollene, slik at hvitløksfeddene akkurat blir synlige. Gni hvitløksknollene, paprikaene og tomatene med olivenolje for å dekke dem. Med en liten skarp kniv, lag et kryss på stilkenden av hver tomat. Legg alle grønnsakene på et stekebrett og stek i 30 til 40 minutter, snu dem hver 10. minutt.
- 4Plasser umiddelbart alle grønnsakene i en stor bolle, dekk med plastfolie og la dem avkjøle i ca. 30 minutter. Skrell paprikaene og tomatene, fjern frøene, og skjær grønnsakene i strimler. Klem hvitløksfeddene ut av skinnet.
- 5Legg grønnsakene på et stort serveringsfat, eller på individuelle tallerkener, krydre med salt og pepper etter smak, og drypp over den reserverte dressingen.