Hello Fresh Mobile Banner
Bakt hvitløk- og pepper-salat

Bakt hvitløk- og pepper-salat

Lær hvordan du lager en deilig baked garlic and pepper salad med enkle steg. Perfekt for en smakfull sommermiddag eller som tilbehør til grillmaten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer sherryeddik
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1/3 kopp olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 hvitløkhoder
  • 3 røde paprika
  • 3 grønne paprika
  • 6 tomater
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, visp sammen eddik, sitronsaft og olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak. Sett til side til bruk.
  2. 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  3. 3Kutt av 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) av toppen på hvitløksknollene, slik at hvitløksfeddene akkurat blir synlige. Gni hvitløksknollene, paprikaene og tomatene med olivenolje for å dekke dem. Med en liten skarp kniv, lag et kryss på stilkenden av hver tomat. Legg alle grønnsakene på et stekebrett og stek i 30 til 40 minutter, snu dem hver 10. minutt.
  4. 4Plasser umiddelbart alle grønnsakene i en stor bolle, dekk med plastfolie og la dem avkjøle i ca. 30 minutter. Skrell paprikaene og tomatene, fjern frøene, og skjær grønnsakene i strimler. Klem hvitløksfeddene ut av skinnet.
  5. 5Legg grønnsakene på et stort serveringsfat, eller på individuelle tallerkener, krydre med salt og pepper etter smak, og drypp over den reserverte dressingen.