Spinat- og grønn hvitløk-soufflé
oppskrift på spinat og grønn hvitløk soufflé. en lett og luftig rett som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager den perfekt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3/4 til 1 kopp finhakket grønn hvitløk, omtrent 5 små hoder
- 1 kopp krem eller lettrømme
- 1 kvist timian
- 4 spiseskjeer usaltet smør, pluss litt ekstra til formen
- 1/2 kopp nyrevet Parmesanost
- 1 bunt spinat, stilker fjernet, eller 340–450 gram løs, ung spinat
- 4 spiseskjeer hvetemel
- 1 1/3 kopper melk
- havsalt og nykvernet pepper
- 1 knapp kopp (ca. 115 gram) mild geitost
- 4 eggeplommer
- 6 eggehviter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C. Smør en 6-koppers soufflé- eller gratinform og dryss den med noen spiseskjeer parmesanost.
- 2Legg hvitløk, fløte og timian i en liten kjele over svak varme. La det småkoke forsiktig til det begynner å koke, deretter slår du av varmen, dekker til og lar det trekke i 15 minutter.
- 3Vask spinaten godt, og wilt den deretter i en stekepanne med vannet som klamrer seg til bladene. Hell den i en sil, press ut overflødig væske, og finhakk den.
- 4Smelt smøret i en kjele, rør inn melet, og kok i 1 minutt under omrøring. Visp inn melken og rør til det tykner. Tilsett 1 teskje salt, og rør inn geitosten og resten av parmesanosten. Slå av varmen og rør inn eggeplommene, spinaten og hvitløk-fløte-blandingen. Krydre med pepper.
- 5Pisk eggehvitene med en klype salt til de danner stive topper, litt myke i konsistensen. Vend eggehvitene forsiktig inn i basen. Skrap røren over i den forberedte formen og stek til den er gyllenbrun og fast, ca. 25 minutter i en gratinform, 30 minutter i en souffléform.