Mapleglazed frokost epleterter

Mapleglazed frokost epleterter

Lær hvordan du lager deilige mapleglaserte frokost epleterter med denne enkle oppskriften. Perfekt for en søt start på dagen eller brunch. Enkel og smakfull oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1 pakke kremost på 8 unser, myknet
  • 1/4 kopp melis
  • 1 teskje vanilje
  • 2 mellomstore epler av sortene Empire, Gala eller Golden Delicious
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 pakke på 17 1/4 unser (2 ark) frossen butterdeig, tint
  • 1 stort egg, lett vispet med 1 spiseskje vann
  • 1/2 kopp ren lønnesirup

Fremgangsmåte

  1. 1Bland kremost, melis og vanilje i en liten bolle til det er glatt.
  2. 2Skrell, del i to og fjern kjernen fra eplene, og skjær dem i 1/4 tommers skiver. Vend eplene i en bolle med 2 spiseskjeer sukker.
  3. 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  4. 4Rull ut ett ark med butterdeig på en lett melet overflate til en rektangel på 15 x 11 tommer. Kutt fire 1/3 tommer brede striper langs den lange siden, og to 1/3 tommer brede striper langs den korte siden. Sett de strimlene til side. Del resten av rektangelet i to på langs, og legg halvdelene på et bakepapirkledd stekebrett.
  5. 5Pensle en 1/3 tomme bred border langs kanten av butterdeigsrektanglene med eggeplomme, og sett til side resten av eggeplommen. Plasser strimlene på borderne slik at de ligger flush med kantene, og trim dem for å passe. Fordel kremostblandingen innenfor borderne på rektanglene, og legg på epleskivene.
  6. 6Rull ut det gjenværende butterdeigarket på en lett melet overflate til en 14 x 10 tommer rektangel, og del det i to på langs. Lag flere diagonale snitt på 2 1/2 tommer ned midten av hver rektangel (ikke kutt innen 1 tomme fra kantene).
  7. 7Pensle borderne på epletartene med resten av eggeplommen, og legg en butterdeigrektangel oppå hver. Trykk forsiktig, men bestemt, langs kantene for å forsegle. Pensle resten av eggeplommen over toppene, og dryss over de resterende 2 spiseskjeene sukker. Stek tarta midt i ovnen i 30 minutter, eller til de er puffete og gyldne.
  8. 8La lønnesirupen småkoke i en liten kjele i 10 minutter, eller til den er redusert til omtrent 1/3 kopp. Pensle de varme tartaene med den varme sirupglazuren. Server tartaene varme eller romtempererte.