
Mandelkake med plommesausfyll og ingefærsmørkrem
Lær å lage en smakfull mandelkake fylt med søt plommesaus og krydret ingefærsmørkrem. Perfekt til festlige anledninger og helgefrokost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 1/2 kopper hakkede plommer
- 2 kopper sukker
- 1/4 kopp finhakket løk
- 2 spiseskjeer eplecidereddik
- 1 spiseskje soyasaus
- 1 spiseskje brunt sukker
- 2 teskjeer revet fersk ingefær
- 1 teskje chiliflak
- 2 1/2 kopper hvetemel
- 4 store egg
- 2 kopper sukker
- 1/2 teskje salt
- 2 1/4 teskjeer bakepulver
- 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 1 kopp helmelk
- 1 1/2 teskjeer mandelessens
- 1 pund (4 staver) usaltet smør
- 8 teskjeer revet fersk ingefær
- 2 kilo melis
- 2 teskjeer helmelk
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1For fyllet med plommesaus: Bland plommene, sukker, løk, eddik, soyasaus, brunt sukker, ingefær, chiliflak og 1/2 kopp vann i en middels kjele over middels varme. Kok opp og la småkoke, under konstant omrøring, til plommene er møre. Ta av varmen og la avkjøle. Når det er avkjølt, overfør til en middels bolle, dekk til og sett i kjøleskapet over natten for å stivne. (Gir 2 kopper.)
- 2For mandelkaken: Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Kled to 8-tommers runde kakeformer med bakepapir.
- 3I en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, bland sammen mel og egg på lav hastighet til det er luftig. Fortsett på lav hastighet, bland inn salt, bakepulver, vegetabilsk olje, melk og mandel ekstrakt til det er godt blandet. Fordel røren jevnt i de to forberedte kakeformene.
- 4Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut uten smuler, ca. 30 til 35 minutter. La avkjøle til romtemperatur.
- 5For ingefærsmørkrem: I en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk smør og ingefær på lav hastighet til det er godt innarbeidet og glatt. Gradvis tilsett melis og pisk til det er godt blandet. Tilsett salt og melk, og pisk på middels hastighet til smørkremen får en lett og luftig konsistens, ca. 5 minutter. (Gir 4 kopper.)
- 6Smør plommesaus på toppen av den første kakebunnen. Legg den andre kakebunnen oppå. Pynt med ingefærsmørkrem.