Oransje gelémonster

Oransje gelémonster

Lær hvordan du lager et fargerikt og morsomt orange gelatine monster. Perfekt for barnebursdager og festlige anledninger. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pakke gelatinpulver
  • 2. 1 liter fersk appelsinjuice, delt opp i 1/2 kopp, 1 1/2 kopper og 2 kopper
  • 3. 3/4 kopp sukker
  • 4. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 5. 1 kopp bjørnebær
  • 6. 3 kopper vegetabilsk olje
  • 7. 1 bunt bønne-trådnudler

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, myk opp gelatinen ved å røre den inn i 1/2 kopp av appelsinjuicen. Sett til side. I en liten kjele, kok opp 1 1/2 kopper av juicen og sukkeret til sukkeret er oppløst. Hell juicen over gelatinen og rør for å løse opp. Bland inn de resterende 2 koppene av juicen. La det avkjøle helt. Hell det i en form på 4 1/2 kopper eller i 4 individuelle serveringsglass. Slipp inn bringebær i gelatinen. Sett kaldt i 4 timer til det har stivnet. Hell nok olje i en kjele til å dekke sidene med ca. 5 cm olje. Varm opp oljen til 175 grader Celsius. Slipp nudlene forsiktig i oljen i 10 sekunder. La nudlene renne av. Topp gelatinen med nudlene.