Thailandsk kyllingpizza
Lær hvordan du lager en deilig thai chicken pizza hjemme. En enkel oppskrift med autentiske smaker, perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pizzadeig, hvilken som helst merke
- 2. 1/2 kopp andesaus eller plommesaus
- 3. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 4. 1 pakke (2 kopper) revet provolone- eller Monterey Jack-ost
- 5. 1/2 rød paprika, tynne skiver
- 6. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 7. 2 spiseskjeer soyasaus
- 8. 1 rund spiseskje peanøttsmør
- 9. 2 teskjeer sterk saus
- 10. 2 teskjeer grillkrydder (anbefalt: Montreal Steak Seasoning), vurder det etter eget skjønn
- 11. 4 kyllingbrystfileter, 1/2 pund
- 12. 2 spiseskjeer honning
- 13. 2 spiseskjeer risvinseddik eller eplesidereddik
- 14. 1/4 uten frø agurk, skrelt og kuttet i matchstaver
- 15. 4 vårløk, hakket
- 16. 1 kopp bønnespirer, et par håndfuller
- 17. En håndfull korianderblader, hakket
- 18. 1/4 kopp hakkede peanøtter, 2 unser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 22. Form pizzadeigen på en pizzastein eller et bakepapir. Topp med and- eller plommesaus – fordel den jevnt som du ville gjort med pizzasaus. Strø litt knuste rød pepperflak over pizzaen, deretter topp med ost og paprika. Stek til den er gyllen og boblende, ca. 15 til 17 minutter.
- 33. Forvarm en grillpanne på middels høy varme. Bland vegetabilsk olje, soyasaus og peanøttsmør med hot sauce og grillkrydder. Bruk mikrobølgeovnen for å løsne opp peanøttsmøret hvis det er for kaldt til å blande seg inn i sausen – 10 sekunder bør være nok. Tilsett kylling og dekk jevnt med blandingen. La det stå i 10 minutter, deretter grill kyllingfiletene i 2 til 3 minutter på hver side, til de er faste. Skjær kyllingen i tynne strimler.
- 44. Mens kyllingen koker, bland honning og eddik og tilsett agurken. Vend godt slik at den blir jevnt dekket.
- 55. Topp den varme, ferdigkokte pizzaen med kylling, vårløk, spirer og koriander. La agurkskivene renne av og fordel dem over pizzaen. Pynt pizzaen med peanøtter, kutt i 8 båter, og server.