Karamellisert melk sjokoladekake med saltet smak
Lær hvordan du lager en deilig salted caramel melk sjokoladekake med perfekt balanse av søtt og salt. En enkel oppskrift for sjokoladeelskere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 18 gram melk sjokolade, finhakket
- 2. 10 gram semisøt eller bittersøt sjokolade, finhakket
- 3. 1 1/2 kopper sukker
- 4. 2 1/4 kopper kremfløte
- 5. 1/2 spiseskje fint havsalt
- 6. 1 1/2 staver romtemperert usaltet smør, i terninger
- 7. 1 oppskrift på sjokoladekake, oppskriften følger
- 8. Havsaltflak (anbefalt: Maldon)
- 9. 2 staver usaltet smør, myknet, pluss mer til å smøre formen
- 10. 2 kopper hvetemel
- 11. 3/4 kopp usøtet kakaopulver
- 12. 1 1/2 teskjeer natron
- 13. 1/2 teskje havsalt
- 14. 1 1/4 kopper lett pakket brunt sukker
- 15. 1/2 kopp sukker (sukker med korn)
- 16. 4 egg, romtempererte i 30 minutter
- 17. 1/3 kopp semisøt sjokolade, smeltet og avkjølt
- 18. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 19. 1 1/2 kopper godt ristet kulturmelk (eller 1 kopp melk pluss 1 spiseskje sitronjuice)
Fremgangsmåte
- 11. Legg sjokoladen i en stor bolle. Ha sukker og 1/2 kopp vann i en kjele og sett den på middels varme. Rør til sukkeret er oppløst, og kok opp. Så snart det begynner å koke, slutt å røre og la det koke til det får en ravfarget farge, omtrent 8 til 10 minutter. (Hvis du synes det trenger en ny røring, børst sidene av kjelen med en våt kakepensel, og rør i hele blandingen ved å løfte kjelen med håndtaket, vær forsiktig så du ikke berører karamellen, ellers kan den krystallisere seg.) Når blandingen har fått den mørke ravfargen, skru ned varmen. Hold deg på avstand fra kjelen og tilsett fløten veldig sakte, mens du rører med en varmebestandig slikkepott. (Hvis du er redd for dampen, bruk en kjøkkenhanske for å beskytte hånden.) Fortsett å røre til alt er godt blandet. Når blandingen er glatt, rør inn det fine saltet. Ta kjelen av varmen og hell karamellen over sjokoladen i bollen. Visp for å blande, og sørg for at all sjokoladen smelter. Sett det i kjøleskapet i omtrent 1 time til det er helt avkjølt.
- 22. Ta frostingen ut av kjøleskapet og pisk den med en håndmikser til den blir smørbar. Tilsett smøret i biter og bland til alt er godt innarbeidet. Sett den tilbake i kjøleskapet i ytterligere en time.
- 33. Plasser ett lag av kaken på et kakefat, med den flate siden opp. (Du vil ha kaken med den flate siden opp slik at lagene blir jevne når du skjærer i den.) Fordel jevnt 2 kopper av frostingen over toppen. Strø over havsaltflak, og legg det andre kake laget oppå, med den flate siden opp. Fordel resten av frostingen over toppen og på sidene av kaken. Strø mer saltflak på toppen.
- 44. Sett et rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Smør to runde kakeformer på 23 cm (9 tommer) med non-stick-belegg. Legg et stykke bakepapir i bunnen av hver form, og smør deretter papiret.
- 55. Sikt mel, kakao, natron og salt sammen på bakepapiret. Med en elektrisk mikser på middels-høy hastighet, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig, ca. 4-5 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hver gang før du tilsetter neste. Bland inn sjokolade og vanilje, og sørg for at det er godt blandet. Skru ned mikseren til lav og tilsett de tørre ingrediensene litt etter litt, vekselvis med kulturmelken, i tre omganger, start og slutt med melblandingen. Sørg for at det blander seg grundig.
- 66. Hell halvparten av røren i hver form og jevn ut med en slikkepott eller smørkniv. Stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 25 minutter. Ta kakene ut av ovnen og sett dem på rister for avkjøling i ca. 10 minutter. Løsne kantene av kakene fra formene med en kniv, og snu dem deretter ut på ristene. Fjern bakepapiret og la kakene avkjøles helt.