
Rømmekake med banan
oppskrift på en myk og saftig banankake med rømme. perfekt som dessert eller til kaffen. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper pakket brunt sukker
- 2. 1 kopp rømme
- 3. 1 kopp smør
- 4. 1 teskje natron
- 5. 4 egg
- 6. 1/8 teskje salt
- 7. 4 bananer
- 8. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 9. 4 kopper siktet kakehvetemel
- 10. 1 kopp hakkede valnøtter
- 11. 1/2 kopp smør
- 12. 4 kopper melis
- 13. 1/4 kopp rømme
- 14. 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Rør inn kremfarget brunt sukker og 1 kopp smør, og tilsett egg ett om gangen; pisk godt. Bland inn most bananer, mel, salt og natron sammen med 1 kopp rømme. Tilsett vanilje og nøtter til slutt.
- 22. Hell røren i tre 23-centimeters runde former eller i en 33 x 23 centimeters langpanne. Stek i en forvarmet ovn på 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) til kaken er ferdig stekt når en kakepinne settes inn, ca. 30–40 minutter for de runde 23-centimeters formene, eller ca. 40–50 minutter for langpannen.
- 33. For å lage glasur: Bland 1/2 kopp smør eller margarin, 4 kopper melis og 1/4 kopp rømme (mer om nødvendig). Tilsett 1 teskje vanilje og pisk til det er luftig.