Hello Fresh Mobile Banner
Rømmekake med banan

Rømmekake med banan

oppskrift på en myk og saftig banankake med rømme. perfekt som dessert eller til kaffen. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper pakket brunt sukker
  • 2. 1 kopp rømme
  • 3. 1 kopp smør
  • 4. 1 teskje natron
  • 5. 4 egg
  • 6. 1/8 teskje salt
  • 7. 4 bananer
  • 8. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 9. 4 kopper siktet kakehvetemel
  • 10. 1 kopp hakkede valnøtter
  • 11. 1/2 kopp smør
  • 12. 4 kopper melis
  • 13. 1/4 kopp rømme
  • 14. 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Rør inn kremfarget brunt sukker og 1 kopp smør, og tilsett egg ett om gangen; pisk godt. Bland inn most bananer, mel, salt og natron sammen med 1 kopp rømme. Tilsett vanilje og nøtter til slutt.
  2. 22. Hell røren i tre 23-centimeters runde former eller i en 33 x 23 centimeters langpanne. Stek i en forvarmet ovn på 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) til kaken er ferdig stekt når en kakepinne settes inn, ca. 30–40 minutter for de runde 23-centimeters formene, eller ca. 40–50 minutter for langpannen.
  3. 33. For å lage glasur: Bland 1/2 kopp smør eller margarin, 4 kopper melis og 1/4 kopp rømme (mer om nødvendig). Tilsett 1 teskje vanilje og pisk til det er luftig.