Surdeigsbrød III
oppskrift og tips for å lage perfekt surdeigsbrød. steg-for-steg guide til sourdough bread iii, ideell for bakere på alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 spiseskje tørrgjær
- 3 spiseskjeer hvetekim
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 spiseskje salt
- 4 kopper brødmel
- 1 ½ kopper surdeigsstarter
- 3 spiseskjeer margarin, myknet
- 1 kopp melk
- 1 spiseskje maisenna
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene i en brødmaskin ved bruk av manuell syklus. Dette er vanligvis to eltesykluser på omtrent 15 til 20 minutter med hevepause mellom dem på ca. én time.
- 2Ta deigen ut på en lett melet overflate. Form deigen til ett rundt brød. Plasser brødet på en bakeplate eller en bakestein som er lett oljet og strødd med maisenna. Dekk til og la heve i et varmt rom til nesten dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
- 3Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 20 til 30 minutter, til brødet er gyllent og det høres hul lyd når du banker på det. La det avkjøle på en avkjølingsrist.