Mediterransk svart olivebrød
Lær hvordan du lager deilig mediteransk svart olivenbrød med en enkel oppskrift. Perfekt som frokost, lunsj eller snacks. En smakfull og luftig brødoppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper brødmel
- 2 teskjeer tørrgjær
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 teskje salt
- 1/2 kopp hakkede svarte oliven
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 1/4 kopper varmt vann (45°C)
- 1 spiseskje maismel
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle blander du sammen mel, gjær, sukker, salt, svarte oliven, olivenolje og vann.
- 2Vend deigen ut på et melet bord. Elt til den er glatt og elastisk, ca. 5 til 10 minutter. Sett til side, og la den heve i omtrent 45 minutter, til den har doblet seg i størrelse. Slå ned deigen. Elt godt igjen, i ca. 5 til 10 minutter. La den heve i ca. 30 minutter, til den har doblet seg i størrelse.
- 3Form deigen til en rund ball på melet bord. Plasser den opp-ned i en bolle kledd med et lofritt, godt melet håndkle. La den heve til den er dobbelt så stor.
- 4Mens brødet hever for tredje gang, setter du en panne med vann i bunnen av ovnen. Forvarm ovnen til 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit).
- 5Vend forsiktig brødet ut på et bakepapirkledd stekebrett som er lett oljet og dustet med maisenna.
- 6Stek brødet ved 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit) i 15 minutter. Reduser temperaturen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Stek i ytterligere 30 minutter, eller til brødet er ferdig.