Hello Fresh Mobile Banner
Mediterransk svart olivebrød

Mediterransk svart olivebrød

Lær hvordan du lager deilig mediteransk svart olivenbrød med en enkel oppskrift. Perfekt som frokost, lunsj eller snacks. En smakfull og luftig brødoppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper brødmel
  • 2 teskjeer tørrgjær
  • 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 1 teskje salt
  • 1/2 kopp hakkede svarte oliven
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 1/4 kopper varmt vann (45°C)
  • 1 spiseskje maismel

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle blander du sammen mel, gjær, sukker, salt, svarte oliven, olivenolje og vann.
  2. 2Vend deigen ut på et melet bord. Elt til den er glatt og elastisk, ca. 5 til 10 minutter. Sett til side, og la den heve i omtrent 45 minutter, til den har doblet seg i størrelse. Slå ned deigen. Elt godt igjen, i ca. 5 til 10 minutter. La den heve i ca. 30 minutter, til den har doblet seg i størrelse.
  3. 3Form deigen til en rund ball på melet bord. Plasser den opp-ned i en bolle kledd med et lofritt, godt melet håndkle. La den heve til den er dobbelt så stor.
  4. 4Mens brødet hever for tredje gang, setter du en panne med vann i bunnen av ovnen. Forvarm ovnen til 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit).
  5. 5Vend forsiktig brødet ut på et bakepapirkledd stekebrett som er lett oljet og dustet med maisenna.
  6. 6Stek brødet ved 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit) i 15 minutter. Reduser temperaturen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Stek i ytterligere 30 minutter, eller til brødet er ferdig.