Bechamelsaus

Bechamelsaus

Lær hvordan du lager en klassisk bechamel-saus med denne enkle oppskriften. Perfekt til pasta, gratenger og grønnsaksretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss smør
  • 2 ss revet løk
  • 2 ss hvetemel
  • 1 kopp kyllingbuljong
  • 1 kopp fløte
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts hvit pepper, malt
  • 1 klype tørket timian
  • 1 klype cayennepepper, malt

Fremgangsmåte

  1. 1MIKROBØLGETEKNIKK: I en mikrobølgeovn, smelt smør i en 1-liters glassmålekopp i ca. 1 minutt på HØY.
  2. 2Tilsett revet løk og mel, og bland godt. Gradvis tilsett varm eller romtemperert kyllingkraft (IKKE varm) og halv og halv i beholderen, mens du rører kontinuerlig.
  3. 3Kok uten lokk i 5–6 minutter på HØY, eller til sausen har tyknet. Ikke la den koke opp.
  4. 4Etter 2 minutter, rør i blandingen, og rør igjen hver 30. sekund til ett minutt etter behov. Når sausen har oppnådd middels tykkelse, fjern den fra mikrobølgeovnen, tilsett krydder og rør. Mmmm!
  5. 5STUETOPP-TEKNIKK: I en liten kjele, smelt smør og rør inn mel, salt og hvit pepper. Tilsett kald halv og halv og KALD kyllingkraft samtidig. Rør godt. Kok opp under omrøring ofte på middels varme til sausen er tykk. Fjern fra varmen og rør inn krydder.