Gulrotkakemuffins med kanelglasur
oppskrift på myke gulrotkake-muffins toppet med smakfull kanelglasur. perfekt til kaffen eller som dessert. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 1/4 kopper hvetemel
- 2. 1 spiseskje bakepulver
- 3. 2 teskjeer malt kanel
- 4. 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 5. 1/4 teskje malt allehånde
- 6. 1/4 teskje salt
- 7. 1 kopp brunt sukker
- 8. 2/3 kopp hvitt sukker
- 9. 1 kopp kokosflak
- 10. 2 egg
- 11. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 12. 1/2 kopp kulturmelk
- 13. 3 gulrøtter, revet
- 14. 1 (225 gram) boks med hermetisert ananas, med juice
- 15. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 16. 1 kopp siktet melis
- 17. 1 teskje malt kanel
- 18. 2 spiseskjeer kulturmelk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør lett to muffinsformer, eller bruk papirformer.
- 22. I en stor bolle blander du sammen mel, bakepulver, 2 teskjeer kanel, 1/4 teskje muskatnøtt, allehånde og salt. Rør inn brunt sukker, hvitt sukker og kokos. I en separat bolle pisker du sammen egg, olje, 1/2 kopp kulturmelk, gulrøtter, ananas og vanilje. Lag en fordypning i midten av melblandingen og hell i egg- og kulturmelkblandingen. Rør til røren er fuktig. Fyll muffinsformene ca. 3/4 fulle.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 20 til 25 minutter, eller til toppene spretter tilbake når du lett banker på dem. La dem avkjøle.
- 44. I en liten bolle blander du melis, 1 teskje kanel og 2 til 3 spiseskjeer kulturmelk. Rør til det er glatt, og sett deretter i kjøleskapet til det tykner. Hell glasuren over de avkjølte muffinsene.