Sushiris
lær hvordan du lager den perfekte sushi risen med vår enkle oppskrift. steg for steg guide til å lage smakfull og klebrig sushi ris hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper sushi- eller kortkornet ris
- 2. 2 kopper vann, pluss ekstra til skylling av risen
- 3. 2 spiseskjeer riseddik
- 4. 2 spiseskjeer sukker
- 5. 1 spiseskje kosher-salt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Legg risen i en blandingsbolle og dekk den med kaldt vann. Rør risen i vannet, hell av vannet og gjenta 2 til 3 ganger, eller til vannet er klart.
- 33. Ha risen og 2 kopper vann i en middels stor kjele og sett den på høy varme. Kok opp uten lokk. Når det begynner å koke, reduser varmen til laveste innstilling og dekk til. Kok i 15 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå, dekket, i 10 minutter.
- 44. Bland riseddik, sukker og salt i en liten bolle og varm opp i mikrobølgeovnen på høy effekt i 30 til 45 sekunder. Overfør risen til en stor trespade eller glassblandingsbolle og tilsett eddikblandingen. Vend forsiktig for å blande og sørg for at hver riskorn er dekket av blandingen. La risen avkjøle til romtemperatur før du bruker den til å lage sushi eller sashimi.