Sushiris

Sushiris

lær hvordan du lager den perfekte sushi risen med vår enkle oppskrift. steg for steg guide til å lage smakfull og klebrig sushi ris hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper sushi- eller kortkornet ris
  • 2. 2 kopper vann, pluss ekstra til skylling av risen
  • 3. 2 spiseskjeer riseddik
  • 4. 2 spiseskjeer sukker
  • 5. 1 spiseskje kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Legg risen i en blandingsbolle og dekk den med kaldt vann. Rør risen i vannet, hell av vannet og gjenta 2 til 3 ganger, eller til vannet er klart.
  3. 33. Ha risen og 2 kopper vann i en middels stor kjele og sett den på høy varme. Kok opp uten lokk. Når det begynner å koke, reduser varmen til laveste innstilling og dekk til. Kok i 15 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå, dekket, i 10 minutter.
  4. 44. Bland riseddik, sukker og salt i en liten bolle og varm opp i mikrobølgeovnen på høy effekt i 30 til 45 sekunder. Overfør risen til en stor trespade eller glassblandingsbolle og tilsett eddikblandingen. Vend forsiktig for å blande og sørg for at hver riskorn er dekket av blandingen. La risen avkjøle til romtemperatur før du bruker den til å lage sushi eller sashimi.