Linzer Tartebiter

Linzer Tartebiter

Lær hvordan du lager deilige linzer tart squares med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kaffekosen. Enkel, rask og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 stang (8 spiseskjeer) usaltet smør, myknet
  • 1/2 kopp lyst brunt sukker
  • 1/2 kopp vanlig sukker
  • 3 egg
  • 1/2 teskje salt
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1 1/4 kopper mandelmel (fås i spesialbutikker)
  • 1 kopp bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius. Ved bruk av en elektrisk mikser på lav hastighet, pisk smør og begge sukkertypene sammen til en jevn og kremet konsistens. Tilsett sakte ett egg om gangen, og la hvert egg bli helt innarbeidet i den kremete sukkermassen før du tilsetter neste. Stopp maskinen, skrap ned sidene av bollen med en slikkepott, still inn maskinen på lav hastighet, og tilsett salt, kanel, bakepulver og hvetemel. Fortsett å blande i flere minutter til melet er helt innarbeidet. Med mikseren fortsatt i gang, tilsett mandelmelet og la det bli helt innarbeidet før du tar det ut av mikseren.
  2. 2Hell deigen ut på et melet underlag. Trykk deigen ned med hendene og del den i to deler. Bruk en kjevle og kjevle ut den første delen til en 0,6 cm tykk rektangulær form som passer på et bakepapirkledd stekebrett eller i en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) bakeform. Kjevle ut den andre delen til samme tykkelse, og skjær den i 1,3 cm brede strimler med en krøllete kant-kutter. Disse stripene skal brukes til å lage et rutete deksel over fyllet.
  3. 3Legg den ene deigbiten på et lett smurt stekebrett eller i en bakeform. Fordel bringebærsyltetøy jevnt over deigen. Bruk de kuttede stripene til å danne et åpent rutemønster over syltetøyet. Stek ved 165 grader Celsius i 20 minutter. La kaken avkjøle helt før du skjærer den i 3,8–5 cm kvadratiske staver.