
Neelys jordbærpai
oppskrift på neely's jordbærpai, perfekt for sommerdager. enkel å lage, smakfull og frisk dessert med friske jordbær.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 ark ferdig utkjevlet paideig
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- Hvitt sandkakesukker, til toppen av paiskallet
- 5 kopper jordbær, vasket og renset
- 1/2 kopp sukker
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- En klype salt
- Jordbærpisket krem, oppskrift følger, valgfritt
- 3/4 kopp kremfløte
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 2 spiseskjeer melis
- 1/4 kopp jordbærsyltetøy
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Rull ut ett ark med paideig og legg det i en 23 cm stor paiform, og klem kantene pent for en fin presentasjon. Rull ut det andre arket og skjær det i 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) brede strimler med en skarp kniv eller kjevle. Sett til side.
- 4Bland sammen alle fylleingrediensene i en middels stor bolle, og hell det i paibunnen.
- 5Legg strimlene over toppen av paisen i et rutemønster, og legg kantene inn under, eller legg de sirkulære formene oppå jordbærene. Pensle toppen med det smeltede smøret og strø over sukker. Stek paisen i 25 minutter, og skru deretter ned temperaturen til 175 grader Celsius. Stek videre til toppen er gyllenbrun, i ytterligere 30 minutter. La den avkjøle før servering, gjerne med jordbærpisket krem, hvis ønskelig.
- 6Pisk kremfløten i en middels stor bolle til den er tykk. Tilsett vanilje og melis, og fortsett å piske til myke topper dannes. Tilsett jordbærsyltetøyet litt etter litt, og pisk til stive topper.