Neelys jordbærpai

Neelys jordbærpai

oppskrift på neely's jordbærpai, perfekt for sommerdager. enkel å lage, smakfull og frisk dessert med friske jordbær.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 ark ferdig utkjevlet paideig
  • 2 spiseskjeer smør, smeltet
  • Hvitt sandkakesukker, til toppen av paiskallet
  • 5 kopper jordbær, vasket og renset
  • 1/2 kopp sukker
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • En klype salt
  • Jordbærpisket krem, oppskrift følger, valgfritt
  • 3/4 kopp kremfløte
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 spiseskjeer melis
  • 1/4 kopp jordbærsyltetøy

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Rull ut ett ark med paideig og legg det i en 23 cm stor paiform, og klem kantene pent for en fin presentasjon. Rull ut det andre arket og skjær det i 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) brede strimler med en skarp kniv eller kjevle. Sett til side.
  4. 4Bland sammen alle fylleingrediensene i en middels stor bolle, og hell det i paibunnen.
  5. 5Legg strimlene over toppen av paisen i et rutemønster, og legg kantene inn under, eller legg de sirkulære formene oppå jordbærene. Pensle toppen med det smeltede smøret og strø over sukker. Stek paisen i 25 minutter, og skru deretter ned temperaturen til 175 grader Celsius. Stek videre til toppen er gyllenbrun, i ytterligere 30 minutter. La den avkjøle før servering, gjerne med jordbærpisket krem, hvis ønskelig.
  6. 6Pisk kremfløten i en middels stor bolle til den er tykk. Tilsett vanilje og melis, og fortsett å piske til myke topper dannes. Tilsett jordbærsyltetøyet litt etter litt, og pisk til stive topper.