Fylte pannekaker med eple

Fylte pannekaker med eple

oppskrift på deilige eplefylte pannekaker perfekt for en søt frokost eller dessert. en enkel og smakfull oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer sukker
  • 2. 1 kopp mel
  • 3. 1 teskje bakepulver
  • 4. Salt
  • 5. 1 1/4 kopper melk
  • 6. 2 egg
  • 7. 1/2 teskje vanilje
  • 8. 4 spiseskjeer smør
  • 9. 2 pund eller 4 Golden Delicious eller Granny Smith epler, skrellet, kjernet og delt i fire, deretter skåret i 1/8-tommers skiver
  • 10. 1 spiseskje sukker blandet med 1/2 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1Du må ha en non-stick stekepanne, ellers vil dette ikke fungere. Visp sukker, mel, bakepulver og 1/4 teskje salt sammen. Pisk melk med egg og vanilje, og vend dette inn i røren; la den stå mens du koker eplene.
  2. 2Smelt smøret i en stor stekepanne. Når skummet har lagt seg, tilsett eplene, dekk til og la det småkoke forsiktig i 5 minutter eller til de er myke. Fjern lokket, øk varmen og la væsken fordampe. Når mesteparten av væsken er fordampet, tilsett sukkeret og la det koke inn til all saften er kokt bort.
  3. 3Forvarm grillen med risten plassert 15-18 centimeter fra varmekilden.
  4. 4Smør bunnen og sidene av en 25-centimeters non-stick panne med smør eller non-stick grønnsaksspray, og varm opp i ett minutt. Hell 1/3 kopp røre i pannen og vipp den slik at røren dekker bunnen jevnt. Sett pannen på veldig lav varme og la den steke i 30 sekunder. Fordel forsiktig omtrent en fjerdedel av epleblandingen på den første pannekaken. Hell over ytterligere 1/3 kopp røre slik at eplene dekkes så godt som mulig. La pannekaken steke i ett minutt på middels varme, senk varmen og la den steke i ytterligere 2 minutter. Sett under grillen i ca. 3 minutter, eller til pannekaken er gjennomstekt og gyllen. Bruk en slikkepott til å løsne pannekaken rundt kantene og overfør den til et fat (dekk løst med aluminiumsfolie til alle fire pannekakene er ferdige, eller server umiddelbart). Gjenta prosessen med de andre tre pannekakene; server med melis strødd over.