
Dampede blåskjell
oppskrift på dampede blåskjell, perfekt som forrett eller lettrett. enkel å lage og full av smak. prøv denne deilige retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 pund blåskjell
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 1 sjalottløk, finhakket
- 4. 2 hvitløksfedd, skivet
- 5. 4 kvister fersk timian
- 6. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 7. 1 sitron, saften
- 8. 1 kopp kyllingbuljong, lavsaltet
- 9. En klype rød pepperflak
- 10. 1 tomat, skrelt, frøet og skåret i store terninger
- 11. 1/2 kopp grovhakket persille
- 12. 2 spiseskjeer usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Skyll muslingene under kaldt rennende vann mens du skrubber dem med en grønnsakbørste. Kast eventuelle med ødelagte skjell. Varm opp olje i en kjele på 6 til 8 liter. Surr sjalottløk, hvitløk og timian for å lage en smakgrunnlag. Tilsett muslingene og vend dem godt. Hell i vin, sitronsaft, kyllingkraft og rød pepperflak; dekk til kjelen og damp på middels høy varme i 5 minutter, til muslingene åpner seg. Rør inn tomat, persille og smør, dekk til igjen, og damp i ytterligere ett minutt for å myke opp. Tomatene skal beholde formen. Server med rikelig grillet hvitløkbrød for å dyppe opp kraften.