Ristet blomkål

Ristet blomkål

oppskrift på ovnsbakt blomkål som er enkel å lage, sunn og perfekt som tilbehør eller vegetarrett. lær hvordan du gjør det steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 hoder blomkål
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 1/2 kopp hermetisk kyllingkraft eller vann
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over blomkålen
  • 1 teskje tørket oregano
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 6 hvitløksfedd, skivet tynt
  • 1/2 kopp tørr brødsmuler
  • 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
  • 1 kopp grovt revet parmesan eller pecorino

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Del blomkålen i store buketter og kutt av de tykkere stilkene. Legg blomkålstykkene med stilksiden ned i en 33 x 23 cm ildfast form. Hell vin og buljong over og drypp olivenolje over blomkålen. Strø over oregano, salt og pepper etter smak. Fordel hvitløk over alt. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek til det er mørt, ca. 30 minutter. Bukettene skal falle fra hverandre hvis du stikker dem med fingeren.
  3. 3I mellomtiden blander du brødsmuler, hakket persille og en spiseskje olivenolje i en liten bolle. Når blomkålen er ferdig, strør du brødsmuleblandingen og osten over bukettene og setter formen, uten lokk, tilbake i ovnen til toppen er gyllenbrun, ca. 15 minutter. Server varm eller romtemperert.