Hello Fresh Mobile Banner
Jordbær-Tiramisu-konene

Jordbær-Tiramisu-konene

oppskrift på jordbær tiramisu cones, en frisk og søt sommerdessert som er enkel å lage. perfekt for varme dager og sommerfester.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 8 unser bittersøt sjokolade, hakket, pluss en annen 1-unse bit for pynt
  • 8 sukkerkoner (de mørkebrune)
  • 30 espressobønner, knust eller 4 spiseskjeer malt espresso
  • 3 pint modne jordbær
  • 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 7 spiseskjeer sukker
  • En klype salt
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 kopp mascarponeost

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten mikrobølgesikker bolle, smelt 225 gram sjokolade i 30 sekunders intervaller i mikrobølgeovnen til den er glatt. Dypp toppen av hver kjegle i sjokoladen slik at det dannes en 2,5 cm bred kant, og rull deretter i finhakket eller malt espresso. Plasser de dyppede kjeglene på en plate dekket med bakepapir og sett dem i kjøleskapet. Når de er stive, ca. 20 minutter, tar du dem ut av kjøleskapet og setter kjeglene, med den dyppede siden opp, i små glass slik at de står oppreist. Skje den resterende smeltede sjokoladen jevnt inn i sukkerkjeglene og sett (med glassene) tilbake i kjøleskapet.
  2. 2I mellomtiden, skrell og del 2 pint jordbær i fire, og kjør dem i en food processor med 2 ss sitronsaft, 5 ss sukker og en klype salt til en glatt puré. Sil puréen gjennom en finmasket sil over en liten kjele. Kok opp på middels høy varme, og la det småkoke til det er redusert til halvparten, ca. 35 minutter, og rør ofte. Hell over i en liten bolle og avkjøl puréen til den er kald.
  3. 3I bolle til en kjøkkenmaskin med vispvedlegg, pisk kremfløte og mascarpone til stive topper, og vend deretter inn puréen i to omganger. Sett i kjøleskapet til det er fast og stivt, 1 til 2 timer.
  4. 4Rett før servering, skrell og del de resterende 1 pint jordbær i lengderetningen i 0,6 cm skiver. Vend dem med den resterende spiseskjeen sitronsaft og 2 ss sukker.
  5. 5For å montere: Fyll kjeglene med jordbær til de er 1/4 fulle. Topp med ca. 1/4 kopp mascarpone-blandingen, bruk en iskremkopp dyppet i varmt vann. Pynt med shavet bittersøt sjokolade og sett i kjøleskapet til servering.