Sitronterte

Sitronterte

oppskriften på lemon tart er enkel å følge og gir en frisk, syrlig dessert som passer perfekt til sommeren eller helårskos. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp skåldede, mandelfliserte mandler
  • 1 1/4 kopper hvetemel, pluss litt til utbaking
  • 1/2 kopp melis
  • 1/4 teskje kosher salt
  • 10 spiseskjeer usaltet smør, veldig kaldt og skivet
  • 1 stort egg, lett pisket
  • Nonstick spray
  • 1 1/4 kopper sukker
  • 3/4 kopp ferskpresset sitronsaft (fra 4 til 5 sitroner)
  • 4 store egg pluss 1 stort eggeplomme
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, delt i spiseskje-store biter
  • Melis til pynt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For bunnen: Rist mandlene i en tørr stekepanne på middels varme, mens du rører, til de er lett blonde, ca. 3 minutter. Ta dem av varmen og legg dem på en tallerken for å avkjøle helt. Du kan sette dem i fryseren for å fremskynde prosessen.
  3. 3Tilsett mel, melis og salt i en food processor og puls et par ganger for å blande alt godt. Dette hjelper med å bryte opp eventuelle klumper i melisen.
  4. 4Tilsett de avkjølte mandlene og puls igjen i 30 sekunder.
  5. 5Tilsett smøret og puls til deigen ser ut som små klumper.
  6. 6Tilsett det sammenpiskede egget og puls i lange intervaller, til deigen samler seg. Den skal danne noen få baller.
  7. 7Lettsikt over arbeidsflaten med mel.
  8. 8Spray en 23 cm rund paiform med løs bunn med non-stick spray.
  9. 9Ta deigen ut av food processoren og kna den lett et par ganger for å innlemme alle de tørre ingrediensene, og form den til en flat skive.
  10. 10Trykk deigen inn i den forberedte paiformen.
  11. 11Sett i fryseren i 30 minutter.
  12. 12Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  13. 13Ta paien ut av fryseren og plasser den på et stekebrett.
  14. 14Prikk bunnen med en gaffel for å forhindre at deigen blåser seg opp under steking.
  15. 15Dekk paien med bakepapir og legg på tørkede bønner eller paivekter (tørkede bønner fungerer også i en nød).
  16. 16Stek bunnen i 25 minutter.
  17. 17Ta ut paien av ovnen, fjern bakepapiret og vektene, og stek i ytterligere 2 minutter.
  18. 18Hvis paien har puffet opp under stekingen, kan du presse den ned igjen med en skje.
  19. 19Mens bunnen stekes, lag curden:
  20. 20Visp sammen sukker, sitronsaft, salt og egg i en tykkbunnet mellomstor kjele, uten å sette den på varmen.
  21. 21Når blandingen er godt blandet, sett kjelen på middels varme og kok under omrøring til curden er tykk, ca. 8 minutter.
  22. 22Curden er kokt når den når 70 grader Celsius.
  23. 23Rør inn smøret, litt av gangen; det vil løsne seg litt.
  24. 24Hell over i en målebøtte.
  25. 25Ta bunnen ut av ovnen og hell forsiktig over sitroncurden.
  26. 26Fyll ikke for mye; fyll opp til rett under kanten på paien.
  27. 27Stek paien til den er stivnet, ca. 10 minutter til.
  28. 28Ta ut av ovnen og la den avkjøle helt før servering.
  29. 29Fjern paibunnen og skjær i stykker.
  30. 30Pynt med melis hvis ønskelig.