
Sitronterte
oppskriften på lemon tart er enkel å følge og gir en frisk, syrlig dessert som passer perfekt til sommeren eller helårskos. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp skåldede, mandelfliserte mandler
- 1 1/4 kopper hvetemel, pluss litt til utbaking
- 1/2 kopp melis
- 1/4 teskje kosher salt
- 10 spiseskjeer usaltet smør, veldig kaldt og skivet
- 1 stort egg, lett pisket
- Nonstick spray
- 1 1/4 kopper sukker
- 3/4 kopp ferskpresset sitronsaft (fra 4 til 5 sitroner)
- 4 store egg pluss 1 stort eggeplomme
- 6 spiseskjeer usaltet smør, delt i spiseskje-store biter
- Melis til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For bunnen: Rist mandlene i en tørr stekepanne på middels varme, mens du rører, til de er lett blonde, ca. 3 minutter. Ta dem av varmen og legg dem på en tallerken for å avkjøle helt. Du kan sette dem i fryseren for å fremskynde prosessen.
- 3Tilsett mel, melis og salt i en food processor og puls et par ganger for å blande alt godt. Dette hjelper med å bryte opp eventuelle klumper i melisen.
- 4Tilsett de avkjølte mandlene og puls igjen i 30 sekunder.
- 5Tilsett smøret og puls til deigen ser ut som små klumper.
- 6Tilsett det sammenpiskede egget og puls i lange intervaller, til deigen samler seg. Den skal danne noen få baller.
- 7Lettsikt over arbeidsflaten med mel.
- 8Spray en 23 cm rund paiform med løs bunn med non-stick spray.
- 9Ta deigen ut av food processoren og kna den lett et par ganger for å innlemme alle de tørre ingrediensene, og form den til en flat skive.
- 10Trykk deigen inn i den forberedte paiformen.
- 11Sett i fryseren i 30 minutter.
- 12Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 13Ta paien ut av fryseren og plasser den på et stekebrett.
- 14Prikk bunnen med en gaffel for å forhindre at deigen blåser seg opp under steking.
- 15Dekk paien med bakepapir og legg på tørkede bønner eller paivekter (tørkede bønner fungerer også i en nød).
- 16Stek bunnen i 25 minutter.
- 17Ta ut paien av ovnen, fjern bakepapiret og vektene, og stek i ytterligere 2 minutter.
- 18Hvis paien har puffet opp under stekingen, kan du presse den ned igjen med en skje.
- 19Mens bunnen stekes, lag curden:
- 20Visp sammen sukker, sitronsaft, salt og egg i en tykkbunnet mellomstor kjele, uten å sette den på varmen.
- 21Når blandingen er godt blandet, sett kjelen på middels varme og kok under omrøring til curden er tykk, ca. 8 minutter.
- 22Curden er kokt når den når 70 grader Celsius.
- 23Rør inn smøret, litt av gangen; det vil løsne seg litt.
- 24Hell over i en målebøtte.
- 25Ta bunnen ut av ovnen og hell forsiktig over sitroncurden.
- 26Fyll ikke for mye; fyll opp til rett under kanten på paien.
- 27Stek paien til den er stivnet, ca. 10 minutter til.
- 28Ta ut av ovnen og la den avkjøle helt før servering.
- 29Fjern paibunnen og skjær i stykker.
- 30Pynt med melis hvis ønskelig.