
Taco-kveld
oppskrift på taco night med gode tips for en enkel og smakfull kveld. perfekte taco-retter for hele familien, rask og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss chilipulver
- 2. 2 ts malt spisskummen
- 3. 2 ts løkpulver
- 4. 1 ts kosher- eller grovt salt
- 5. 1 ts maisstivelse
- 6. 1 ts hvitløkpulver
- 7. 1/2 ts tørket oregano
- 8. 1/2 ts søt paprika
- 9. 1/2 ts nykvernet svart pepper
- 10. En klype cayennepepper eller rød pepperflak (valgfritt)
- 11. Nonstick-kokkespray
- 12. 900 g karbonadedeig av kalkun eller storfe
- 13. Revet salat
- 14. Salsa eller tacosaus
- 15. Revet Cheddar, Monterey Jack eller en meksikansk osteblanding
- 16. Lett- eller vanlig rømme
- 17. Hakkede tomater
- 18. Hakkede avokadoer
- 19. Omtrent 12 tacolefser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Plasser chilipulver, spisskummen, løkpulver, salt, maisstivelse, hvitløkpulver, oregano, paprika, svart pepper og cayenne- eller rød pepperflak, hvis du bruker det, i en liten bolle eller plastbeholder. Bland godt.
- 33. Spray en stor stekepanne med non-stick matlagingsspray og varm den opp over middels høy varme. Tilsett kalkun- eller storfekjøttet og stek, rørende, og sørg for å bryte det opp i små smuler, til det er gjennombrunt, omtrent 5 minutter. Hell av overflødig væske. Tilsett krydderblandingen og stek under omrøring til du kan kjenne duften av alle krydderne, omtrent 1 minutt. Tilsett ¾ kopp vann og rør til det meste av vannet har fordampet, kjøttet er jevnt dekket av krydderne, og det fortsatt er litt væske igjen i pannen, ca. 4 minutter.
- 44. For å servere, sett frem dine foretrukne toppings i små individuelle skåler. Varm tacoskallene på et bakepapirkledd stekebrett (eller rett på ovnsristen, etter hva du foretrekker) i ovnen til de er varme og sprø, ca. 5 minutter. Overfør kjøttet til en serveringsskål. Plasser tacoskallene på en tallerken og dekk dem med en serviett eller ren kjøkkenhåndkle for å holde dem varme, og sett dem sammen med skålene med toppings. La alle forsyne seg selv.
- 5Fotografi av Todd Coleman / The Mom 100 Kokebok