Plain kokt quinoa

Plain kokt quinoa

Lær hvordan du koker quinoa på en enkel måte. Perfekt som tilbehør eller base for sunn mat. Rask, enkel og næringsrik oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1 pund (2 1/4 kopper) quinoa
  • 2 1/2 kvart vann
  • Salt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg quinoa i en bolle med kaldt vann og vask den ved å gni den mellom hendene. Sil av vannet og gjenta prosessen til vannet er klart.
  2. 2Overfør den skylte quinoen til en kjele og dekk den med vann og litt salt. Kok opp væsken, senk varmen og la den småkoke, uten lokk, i 10 minutter eller til alle kornene er gjennomsiktige. Pass på å ikke overkoke. Sil av vannet umiddelbart, men ikke skyll den i kaldt vann, da vil kornene bli vannmettet. Hvis den ikke skal spises med en gang, overfør quinoen til en bakeplate med et klede i bunnen og luft den opp med to gafler for å hjelpe den med å kjøle seg litt raskere.