
Plain kokt quinoa
Lær hvordan du koker quinoa på en enkel måte. Perfekt som tilbehør eller base for sunn mat. Rask, enkel og næringsrik oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1 pund (2 1/4 kopper) quinoa
- 2 1/2 kvart vann
- Salt
Fremgangsmåte
- 1Legg quinoa i en bolle med kaldt vann og vask den ved å gni den mellom hendene. Sil av vannet og gjenta prosessen til vannet er klart.
- 2Overfør den skylte quinoen til en kjele og dekk den med vann og litt salt. Kok opp væsken, senk varmen og la den småkoke, uten lokk, i 10 minutter eller til alle kornene er gjennomsiktige. Pass på å ikke overkoke. Sil av vannet umiddelbart, men ikke skyll den i kaldt vann, da vil kornene bli vannmettet. Hvis den ikke skal spises med en gang, overfør quinoen til en bakeplate med et klede i bunnen og luft den opp med to gafler for å hjelpe den med å kjøle seg litt raskere.