Jordbærsmuldrepai

Jordbærsmuldrepai

Lær hvordan du lager en smakfull jordbær crumble pai med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerens friske desserter. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 1 spiseskje granulert sukker
  • 1/2 teskje kosher salt
  • 1/4 kopp kald vegetabilsk fett (f.eks. kortning)
  • 6 spiseskjeer kald usaltet smør, kuttet i terninger
  • 2 spiseskjeer isvann
  • 2 spiseskjeer vodka eller eplecidereddik
  • 3/4 kopp havregryn
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1/2 teskje kosher salt
  • 1/4 teskje malt allspice
  • 1/4 teskje malt ingefær
  • 6 spiseskjeer kald usaltet smør, kuttet i terninger
  • 900 gram jordbær, renset og delt i to
  • 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1/4 kopp granulert sukker
  • 2 teskjeer instant tapioca
  • 1 spiseskje fersk limejuice
  • 1/2 teskje malt kardemomme
  • En klype kosher salt

Fremgangsmåte

  1. 1Lag bunnen: Kjør mel, sukker og salt i en food processor til det er godt blandet. Tilsett smøret og kjør et par ganger til blandingen ser ut som grovt mel. Tilsett iskaldt vann og vodka; kjør et par ganger til deigen begynner å samle seg, men fortsatt er smuldrete. Hell ut på et stykke plastfolie og form til en disk. Pakk inn og sett i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time eller over natten.
  2. 2I mellomtiden lager du toppingen: Bland havregryn, mel, brunt sukker, salt, allehånde og ingefær i en middels bolle. Bruk fingrene til å arbeide inn smøret i blandingen til den er klumpete. Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
  3. 3Sett et bakepapir i den nederste tredjedelen av ovnen; forvarm til 200 °C. Lag fyllet: Bland jordbær, brunt sukker, sukker, tapioca, limesaft, kardemomme og salt i en stor bolle. Rør til sukkeret og tapiocaen er oppløst, og jordbærene er jevnt dekket. Sett til side.
  4. 4Kjevle ut deigen til en 30 cm runding på en lett melet overflate. Legg den forsiktig i en paiform på 23 cm. Brett den overhengende deigen under seg selv og lag en dekorativ kant med fingrene eller en gaffel. Sett i kjøleskapet til den er fast, minst 15 minutter. Fordel jordbærfyllet i bunnen og strø jevnt over med smuldredeigen. Plasser paiskallet på den varme bakeplaten og stek til skorpen er gyllenbrun og saften bobler rundt kanten, ca. 1 time. Overfør til en rist og la avkjøle helt, minst 4 timer.
  5. 5Fotograf: Ryan Liebe