
Jordbærsmuldrepai
Lær hvordan du lager en smakfull jordbær crumble pai med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerens friske desserter. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
- 1 spiseskje granulert sukker
- 1/2 teskje kosher salt
- 1/4 kopp kald vegetabilsk fett (f.eks. kortning)
- 6 spiseskjeer kald usaltet smør, kuttet i terninger
- 2 spiseskjeer isvann
- 2 spiseskjeer vodka eller eplecidereddik
- 3/4 kopp havregryn
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
- 1/2 teskje kosher salt
- 1/4 teskje malt allspice
- 1/4 teskje malt ingefær
- 6 spiseskjeer kald usaltet smør, kuttet i terninger
- 900 gram jordbær, renset og delt i to
- 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
- 1/4 kopp granulert sukker
- 2 teskjeer instant tapioca
- 1 spiseskje fersk limejuice
- 1/2 teskje malt kardemomme
- En klype kosher salt
Fremgangsmåte
- 1Lag bunnen: Kjør mel, sukker og salt i en food processor til det er godt blandet. Tilsett smøret og kjør et par ganger til blandingen ser ut som grovt mel. Tilsett iskaldt vann og vodka; kjør et par ganger til deigen begynner å samle seg, men fortsatt er smuldrete. Hell ut på et stykke plastfolie og form til en disk. Pakk inn og sett i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time eller over natten.
- 2I mellomtiden lager du toppingen: Bland havregryn, mel, brunt sukker, salt, allehånde og ingefær i en middels bolle. Bruk fingrene til å arbeide inn smøret i blandingen til den er klumpete. Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
- 3Sett et bakepapir i den nederste tredjedelen av ovnen; forvarm til 200 °C. Lag fyllet: Bland jordbær, brunt sukker, sukker, tapioca, limesaft, kardemomme og salt i en stor bolle. Rør til sukkeret og tapiocaen er oppløst, og jordbærene er jevnt dekket. Sett til side.
- 4Kjevle ut deigen til en 30 cm runding på en lett melet overflate. Legg den forsiktig i en paiform på 23 cm. Brett den overhengende deigen under seg selv og lag en dekorativ kant med fingrene eller en gaffel. Sett i kjøleskapet til den er fast, minst 15 minutter. Fordel jordbærfyllet i bunnen og strø jevnt over med smuldredeigen. Plasser paiskallet på den varme bakeplaten og stek til skorpen er gyllenbrun og saften bobler rundt kanten, ca. 1 time. Overfør til en rist og la avkjøle helt, minst 4 timer.
- 5Fotograf: Ryan Liebe