Rikottatoast med pisket ricotta og rask fersken- og bringebærsyltetøy

Rikottatoast med pisket ricotta og rask fersken- og bringebærsyltetøy

oppskrift på en deilig og enkel ricottatoast toppet med hjemmelaget fersken- og bringebærsyltetøy, perfekt for en rask frokost eller lett kveldsmat

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 2 pund veldig modne fersken, skrelt og grovhakket
  • 1/2 til 3/4 kopp sukker
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 pint bringebær
  • 1 1/4 kopper fersk ricotta, avrent
  • 2 spiseskjeer kald kremfløte
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 teskje finrevet sitronskall
  • Åtte skiver daggammelt brioche, ca. 2,5 cm tykke, ristet
  • Honning til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 1Til syltetøyet: Bland fersken, sukker og sitronsaft i en ikke-reaktiv middels stor kjele og kok opp over høy varme, rør av og til. Skru ned varmen og la det småkoke, mos ferskenene av og til med en potetmoser, til blandingen tykner og fester seg til en skje, omtrent 20 minutter.
  2. 2Ta kjelen av varmen og rør inn bringebærene. La det avkjøle til romtemperatur, rør av og til. Overfør syltetøyet til en ikke-reaktiv beholder med lokk og oppbevar i kjøleskapet til det skal brukes. Syltetøyet holder seg i kjøleskapet i opptil én uke.
  3. 3Til ristet: Bland ricotta, krem, sukker og sitronskall i en bolle og visp til det er lett og kremaktig.
  4. 4Skjær ristetene i diagonale skiver og legg en klatt med den piskede ricotta på hver skive; bruk baksiden av en skje til å smøre ricottaen utover risten, lag en liten grøft og la det være en stor haug på den ene enden. Skje litt av syltetøyet i grøften og drypp over honning. Server umiddelbart.