Hello Fresh Mobile Banner
Juniper-innsaltet kalkun med paprika-smør

Juniper-innsaltet kalkun med paprika-smør

Lær hvordan du lager en saftig kalkun med jenever og paprika smør. En smakfull oppskrift som passer til høytider og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En fersk eller frossen kalkun (1 til 1 ½ pund per person)
  • Kosher salt
  • 1 ½ kopper pakket brunt sukker
  • 2 spiseskjeer einerbær
  • 1 spiseskje pepperkorn
  • 3 laurbærblader
  • Skall av 1 sitron, i brede strimler
  • 2 spiseskjeer korianderfrø
  • 2 teskjeer spisskummenfrø
  • 6 hvitløksfedd
  • 1 spiseskje paprika
  • 2 staver usaltet smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. 1Pakk ut kalkunen og fjern hals og innmat (reserver til saus). Skyll kalkunen i kaldt vann og tørk den forsiktig. Fyll en stor kjele med 2 liter vann; tilsett 2 kopper kosher-salt, den brune sukkeret, einerbær, pepperkorn, laurbærblader og sitronzest. Kok opp, og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett 6 liter kaldt vann og la det avkjøle. Dypp kalkunen i saltlaken, og tilsett mer vann om nødvendig for å dekke den. Sett den i kjøleskapet i minst 8 timer eller over natten.
  2. 2Ta kalkunen opp av saltlaken, skyll og tørk den. Knus og hakk korianderfrø, spisskummenfrø og hvitløk. Bland med paprika og smør til en jevn blanding. Reserver 4 spiseskjeer av smøret, og gni resten under skinnet på brystet og lårene. Gni 2 spiseskjeer av det reserverte smøret på skinnet; avkjøl og bruk resten til sausen din. La kalkunen stå i romtemperatur i 30 minutter før steking.
  3. 3Sett ovnristen i laveste posisjon; forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Plasser kalkunen med brystet opp på en rist i en stor stekeplate, og brett inn vingespissene under. Bind sammen lårene med hyssing. Stek til skinnet er gyllent og en steketermometer satt inn i låret viser 75 grader Celsius, ca. 15 minutter per pund. Overfør til en skjærefjøl og la den hvile i 30 minutter før du skjærer den opp. Rør inn de reserverte 2 spiseskjeene med smør i sausen rett før servering, hvis ønskelig.
  4. 4Fotograf: Yunhee Kim