
Kalkun- og kyllinglår med middelaldersk marinade
Lær hvordan du lager smakfulle kalkun- og kyllinglår med en middelaldersk marinade. Enkel oppskrift for en unik middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kalkunlår
- 4 kyllinglår
- 1 (170 gram) boks tomatpuré
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 1/2 kopper kyllingbuljong
- 1/4 kopp Worcestershire-saus
- 2 spiseskjeer epletre-rub (anbefalt: McCormick)
- 1 spiseskje eplecidereddik
- 1 kopp frossen hakket løk, tint
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- 1 bunt fersk persille, blader plukket ut, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Legg kalkun- og kyllinglårene i en stor, lufttett plastpose.
- 2I en stor bolle blander du tomatpuré, olivenolje, kyllingkraft, Worcestershire-saus, eplewood-rub, eplesidereddik, løk og hvitløk, og visper det sammen til det er godt blandet. Hell marinaden i den resealable posen over kalkun- og kyllinglårene. Lukk posen og sett den i en stor bolle. Mariner i kjøleskapet i minst 1 time eller så lenge som over natten.
- 3Forvarm én side av en grill over middels varme. Ta kalkun- og kyllinglårene ut av marinaden, rist av overflødig marinade, og sett dem til side.
- 4Hell marinaden i en liten kjele og kok opp på lav varme, til den er redusert til halvparten.
- 5Grill kyllinglårene over direkte varme i 5 minutter per side med lokket lukket. Etter 10 minutter, grill dem over indirekte varme i ytterligere 10 til 15 minutter. Grill kalkunlårene i 20 til 25 minutter med lokket lukket. Pensle på den reduserte marinaden hver 5. minutt til lårene er gjennomstekt og den indre temperaturen når 175 °F på et øyeblikksmåler. Hold kyllinglårene på den kjøligste delen av grillen eller i en ovn ved 200 °F mens kalkunen fullfører kokingen.
- 6Anrett kylling- og kalkunlårene på et serveringsfat og pynt med fersk persille.