Hello Fresh Mobile Banner
Pølse- og kjøttbollerlasagne

Pølse- og kjøttbollerlasagne

Lær hvordan du lager en deilig sausage meatball lasagna med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund søt italiensk pølse, uten svor
  • 2. 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 3. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 4. 4 unser skivet soppressata, hakket
  • 5. 1 hvit løk, hakket
  • 6. 2 stilker selleri, hakket
  • 7. 2 gulrøtter, hakket
  • 8. 2 store hvitløksfedd, hakket
  • 9. 3 spiseskjeer tomatpuré
  • 10. 1/4 kopp hakket fersk basilikum
  • 11. 1/2 kopp tørr rødvin
  • 12. 3 kopper tomatpuré (fra en 28-unse boks)
  • 13. 1 15-unse beholder med helmelkricottaost
  • 14. 3 store egg
  • 15. 1 kopp revet parmesanost (ca. 4 unser)
  • 16. 18 no-cook lasagneplater (fra to 9-unse pakker)
  • 17. Usaltet smør, til smøring av ildfast form
  • 18. 4 kopper revet mozzarellaost med lavt fettinnhold (ca. 1 pund)
  • 19. 1/2 kopp revet pecorino romanoost (ca. 2 unser)

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag kjøttbollene: Bland pølse og persille i en bolle med hendene til det er godt blandet. Fukt hendene og form kjøttet til 2 cm store boller (du skal få omtrent 40). Varm opp olivenoljen i en stor gryte på høy varme. Arbeid i porsjoner, legg kjøttbollene i gryten og kok, vend dem jevnlig, til de er godt brune, ca. 7 minutter. Overfør til en tallerken med en hullsleiv.
  2. 22. Skru ned varmen til middels høy og tilsett soppressata, løk, selleri, gulrøtter og hvitløk. Kok, rør av og til, til grønnsakene er lett myke, ca. 6 minutter. Tilsett tomatpuré og basilikum og kok, rør om, i 3 minutter. Rør inn vin, tomatpuré og 7,5 dl vann. Skru ned varmen til middels lav og legg kjøttbollene tilbake i gryten. La det småkoke, rør av og til, til sausen tykner, ca. 1 time og 20 minutter.
  3. 33. Forbered lasagnen: Visp sammen ricotta, egg og parmesan i en middels stor bolle. Fyll en stor bolle med varmt vann. Arbeid i porsjoner, la nudlene ligge i vannet til de er akkurat myke, ca. 5 minutter. Legg dem på et rent kjøkkenhåndkle og tørk dem forsiktig.
  4. 44. Forvarm ovnen til 200 °C. Smør bunnen og sidene av en dyp, 25 x 33 cm stor ildfast form. Legg 6 nudler i bunnen av formen slik at de går delvis oppover sidene og overlapper litt. Fordel halvparten av ricottablandingen over nudlene, deretter halvparten av kjøttbollene og 3,75 dl saus. Strø over halvparten av mozzarella og pecorino. Gjenta lagene (nudler, ricotta, kjøttboller, saus, mozzarella og pecorino). Topp med de resterende 6 nudlene og dekk med resten av sausen.
  5. 55. Dekk formen tett med aluminiumsfolie og stek i ca. 30 minutter til det bobler. Fjern folien og stek videre til overflaten er gyllenbrun, ca. 15 minutter til. La lasagnen hvile i 20 minutter før servering.
  6. 66. Fotograf: Con Poulos