
Cajun-kalkunburgere med cayenne-kurlyfrites
Oppdag hvordan du lager saftige cajun turkey burgere servert med krydrede cayenne curly fries. En perfekt rett for en smaksrik middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pose (28 gram) med krøllete pommes frites (anbefalt: Ore-Ida)
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 1 spiseskje Cajun-krydder
- 4. 1/2 teskje cayennepepper
- 5. 1 1/4 pund kjøttdeig av kalkun
- 6. 1 kopp frosne hakkede løk og paprika, tint
- 7. 1/4 kopp ekte baconbiter
- 8. 2 teskjeer Cajun-krydder
- 9. 1/2 teskje hot sauce
- 10. 1/2 teskje salt
- 11. 1/2 teskje malt svart pepper
- 12. 4 løkbrød
- 13. 4 blader smørsalat
- 14. 4 skiver tomat
- 15. 4 skiver rødløk
- 16. 1/2 kopp ranchdressing
- 17. 1 spiseskje hot sauce
- 18. 1 vårløk, finhakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. I en stor bolle blandes alle ingrediensene, og det vendes godt slik at friesene er godt dekket. Overfør til et stekebrett og stek i 20 minutter eller til de er sprø.
- 33. I en liten bolle blandes alle ingrediensene og røres sammen til en jevn blanding. Sett til side.
- 44. Forvarm en grillpanne på middels høy varme.
- 55. I en bolle blandes den hakkede kalkunen, løk og paprika, baconbiter, Cajun-krydder, hot sauce, salt og pepper.
- 66. Fukt hendene for å unngå at det kleber, og form 4 like store burgere. Spray grillpannen med matlagingsspray.
- 77. Skru ned varmen til middels og stek burgerne i 5 til 7 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
- 88. Bland alle ingrediensene i en liten serveringsskål og rør til de er godt blandet.
- 99. Legg de ferdigstekte burgerne på brødene og server med salat, tomat, løk og ranch-dressing.




