Hello Fresh Mobile Banner
Dobbelstekt rosmarinsmørpotetmos

Dobbelstekt rosmarinsmørpotetmos

lær hvordan du lager en kremet twice baked rosmary blue potato mash, perfekt som tilbehør til middagen. enkel steg-for-steg guide for en smakfull opplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 spiseskjeer usaltet smør, pluss litt ekstra til smøringsformen
  • 2 hvitløksfedd, skrellet og knust
  • 1 spiseskje finhakket rosmarinnål
  • Nykvernet svart pepper
  • 6 Yukon Gold-poteter, skrellet og delt i biter
  • Kosher-salt
  • 1 1/4 kopper smuldret blåmuggost (anbefalt: Shropshire Blue)

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en 6 til 8 kopper stor, lav bakeform.
  2. 2I en liten kjele, varm opp smør, hvitløk, rosmarin og pepper etter smak, til smøret er smeltet. La det stå på veldig lav varme for å la smakene trekke inn, og hold det varmt mens du koker potetene.
  3. 3I en stor kjele, legg potetene i vann, dekk med vann og tilsett en god klype salt. Kok opp på middels varme, og la deretter småkoke til potetene er møre, ca. 15 minutter. Hell umiddelbart av vannet, og legg potetene tilbake i den varme kjelen på veldig lav varme for å tørke dem grundig. Deretter, press potetene gjennom en food mill over en bolle. Hvis du ikke har en food mill, kan du mose dem for hånd eller bruke en ricer.
  4. 4Forvarm ovnen med grillelementet.
  5. 5Ta hvitløken ut av det varme smøret og visp inn omtrent 1 kopp blåmuggost. Bland ostesausen inn i potetene for hånd, og smak til med litt salt og pepper. Fordel potetmosen i den forberedte bakeformen og topp med resten av osten. Grill til osten er gyllen og smeltet, ca. 3 minutter. Ta potetene ut av ovnen og server.