
Irsk lammestuing med urtedue av geitost
Oppdag en smakfull irsk lammegryte med myke geitostdampinger med urter. Perfekt for en varm og mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 pund lammekjøtt av skuldre, steik
- Olivenolje
- 10 fedd hvitløk
- 1/4 pund bacon, skåret i 2,5 cm biter
- Salt
- Nykvernet svart pepper
- 4 kopper kalvebuljong
- 115 gram usaltet smør
- 1/2 kopp mel
- 1 kopp løk, hakket
- 1/2 kopp selleri, hakket
- 1/2 kopp gulrot, hakket
- Friske kvister med merian til pynt
- 2 kopper mel
- 1 1/2 ss bakepulver
- 1 ts salt
- 2 egg
- 1 kopp melk
- 1/4 kopp myk geitost
- 2 ts hakket persille, merian og timian
- Nykvernet svart pepper
- 3 kopper kalvebuljong
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 2Gni lammesteken inn med olivenolje. Lag 10 små snitt over hele steken. Sett inn bacon og hvitløksfedd i snittene. Krydre med salt og pepper. Plasser steken i en stekepanne og tilsett kraften, dekk til. Sett i ovnen og la det langtidssteke i 3 timer, eller til det er veldig, veldig mørt. Ta lammesteken ut av ovnen og skjær den i 5 cm store biter. Sett til side.
- 3I en stor gryte, tilsett smør og la det smelte. Rør inn melet og la det koke i 3 minutter. Tilsett løk og sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett gulrøtter og selleri, og sautér i ytterligere 10 minutter. Rør sakte inn kraften som lammesteken ble kokt i. Tilsett den reserverte lammesteken. La det småkoke. Krydre med salt og pepper.
- 4Til dumplings: I en stor bolle, bland sammen mel, natron og salt, og rør godt. I en liten bolle, pisk eggene. Tilsett melken til eggene. Hell eggeblandingen i de tørre ingrediensene og bland godt. Rør inn geitost og urter. Krydre med nykvernet svart pepper. La kraften koke opp i en liten kjele. Bruk 2 ss for å forme dumplings og slipp dem forsiktig ned i den kokende kraften. La det koke i ca. 5 minutter, eller til dumplingene flyter opp til overflaten. Ta dumplingene ut av kraften og legg dem på en tallerken.
- 5For å fullføre: Ha dumplingene i gryten med gryten. Sjekk krydderet. Pynt med fersk marjalan.