Hello Fresh Mobile Banner
Irsk lammestuing med urtedue av geitost

Irsk lammestuing med urtedue av geitost

Oppdag en smakfull irsk lammegryte med myke geitostdampinger med urter. Perfekt for en varm og mettende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 pund lammekjøtt av skuldre, steik
  • Olivenolje
  • 10 fedd hvitløk
  • 1/4 pund bacon, skåret i 2,5 cm biter
  • Salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 4 kopper kalvebuljong
  • 115 gram usaltet smør
  • 1/2 kopp mel
  • 1 kopp løk, hakket
  • 1/2 kopp selleri, hakket
  • 1/2 kopp gulrot, hakket
  • Friske kvister med merian til pynt
  • 2 kopper mel
  • 1 1/2 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 1 kopp melk
  • 1/4 kopp myk geitost
  • 2 ts hakket persille, merian og timian
  • Nykvernet svart pepper
  • 3 kopper kalvebuljong

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 2Gni lammesteken inn med olivenolje. Lag 10 små snitt over hele steken. Sett inn bacon og hvitløksfedd i snittene. Krydre med salt og pepper. Plasser steken i en stekepanne og tilsett kraften, dekk til. Sett i ovnen og la det langtidssteke i 3 timer, eller til det er veldig, veldig mørt. Ta lammesteken ut av ovnen og skjær den i 5 cm store biter. Sett til side.
  3. 3I en stor gryte, tilsett smør og la det smelte. Rør inn melet og la det koke i 3 minutter. Tilsett løk og sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett gulrøtter og selleri, og sautér i ytterligere 10 minutter. Rør sakte inn kraften som lammesteken ble kokt i. Tilsett den reserverte lammesteken. La det småkoke. Krydre med salt og pepper.
  4. 4Til dumplings: I en stor bolle, bland sammen mel, natron og salt, og rør godt. I en liten bolle, pisk eggene. Tilsett melken til eggene. Hell eggeblandingen i de tørre ingrediensene og bland godt. Rør inn geitost og urter. Krydre med nykvernet svart pepper. La kraften koke opp i en liten kjele. Bruk 2 ss for å forme dumplings og slipp dem forsiktig ned i den kokende kraften. La det koke i ca. 5 minutter, eller til dumplingene flyter opp til overflaten. Ta dumplingene ut av kraften og legg dem på en tallerken.
  5. 5For å fullføre: Ha dumplingene i gryten med gryten. Sjekk krydderet. Pynt med fersk marjalan.