Ristede frukter med kanel- og rødvinsglasur og ristet mandel

Ristede frukter med kanel- og rødvinsglasur og ristet mandel

oppskrift på deilige røstede frukter med krydret kanel- rødvinsglasur og sprø ristet mandler, perfekt som dessert eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 2 plommer, modne
  • 2 ferskner, modne
  • 2 pærer, modne
  • 2 spiseskjeer honning
  • 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
  • 2 spiseskjeer lett rødvin (anbefalt: Beaujolais)
  • 1/2 teskje kanel, malt
  • 3/4 kopp mandler, skivet
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 stor eggehvite

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. 2Del frukten i kvarter og fjern alle frø og stein.
  3. 3Bland honning, brunt sukker, vin og kanel i en 23-centimeters ildfast form.
  4. 4Tilsett frukten og vend den forsiktig slik at den blir dekket av blandingen.
  5. 5Stek til frukten er mør, ca. 20 til 30 minutter.
  6. 6Når frukten er ferdig, fjern den fra ovnen og senk temperaturen til 175 grader.
  7. 7I mellomtiden, bland mandler og vanlig sukker i en bolle, og tilsett eggehviten.
  8. 8Bland godt slik at mandlene blir dekket.
  9. 9Smør en bakeplate lett med smør eller olje, og fordel mandelblandingen jevnt utover.
  10. 10Stek mandlene, og vend dem med en slikkepott hver 5. minutt, til de er gylne og karamelliserte, ca. 10–12 minutter.
  11. 11Server frukten varm eller romtemperert, med mandlene strødd på toppen.