
Ristede frukter med kanel- og rødvinsglasur og ristet mandel
oppskrift på deilige røstede frukter med krydret kanel- rødvinsglasur og sprø ristet mandler, perfekt som dessert eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 plommer, modne
- 2 ferskner, modne
- 2 pærer, modne
- 2 spiseskjeer honning
- 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
- 2 spiseskjeer lett rødvin (anbefalt: Beaujolais)
- 1/2 teskje kanel, malt
- 3/4 kopp mandler, skivet
- 1/4 kopp sukker
- 1 stor eggehvite
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader.
- 2Del frukten i kvarter og fjern alle frø og stein.
- 3Bland honning, brunt sukker, vin og kanel i en 23-centimeters ildfast form.
- 4Tilsett frukten og vend den forsiktig slik at den blir dekket av blandingen.
- 5Stek til frukten er mør, ca. 20 til 30 minutter.
- 6Når frukten er ferdig, fjern den fra ovnen og senk temperaturen til 175 grader.
- 7I mellomtiden, bland mandler og vanlig sukker i en bolle, og tilsett eggehviten.
- 8Bland godt slik at mandlene blir dekket.
- 9Smør en bakeplate lett med smør eller olje, og fordel mandelblandingen jevnt utover.
- 10Stek mandlene, og vend dem med en slikkepott hver 5. minutt, til de er gylne og karamelliserte, ca. 10–12 minutter.
- 11Server frukten varm eller romtemperert, med mandlene strødd på toppen.





