Triple Chocolate Boston Cream Pie

Triple Chocolate Boston Cream Pie

Lær hvordan du lager en deilig triple chocolate boston cream pie, en klassisk dessert med lag av sjokolade og krem. Perfekt for sjokoladeelskere!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 4 ss usaltet smør, smeltet, pluss litt til stekepannen
  • 1 1/4 kopp hvetemel
  • 3/4 kopp Dutch-prosesskakao
  • 3/4 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts kosher salt
  • 1 1/4 kopp sukker
  • 2 store egg, romtempererte
  • 1/2 kopp kulturmelk
  • 1/2 kopp varmt kaffe
  • 1 1/2 oz hakket bittersøt sjokolade
  • 1 ss usaltet smør
  • 3 ss sukker
  • 2 ss maisstivelse
  • En klype kosher salt
  • 2 store eggeplommer
  • 1 kopp helmelk
  • 1 ss Dutch-prosesskakao
  • 1/3 kopp hakket bittersøt sjokolade
  • 1/4 kopp kremfløte
  • En klype kosher salt

Fremgangsmåte

  1. 1For kaken: Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Smør en rund kakeform på 20 cm i diameter og kle den med bakepapir.
  2. 2I en middels stor bolle, visp sammen mel, kakaopulver, natron, bakepulver og salt. I en stor bolle, visp sammen sukker, smeltet smør og egg. Veksle mellom å vispe inn melblandingen og melk med kaffe i sukker- og eggblandingen, start og avslutt med melblandingen. Hell røren i den forberedte formen.
  3. 3Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 40 minutter. Overfør til en rist for å avkjøle i 20 minutter, og snu deretter kaken ut av formen og la den avkjøle helt, ca. 1 time.
  4. 4For vaniljekremen: Ha sjokolade og smør i en middels bolle og sett en finmasket sil over. I en annen middels stor bolle, visp sammen sukker, maisstivelse, salt og eggeplommer til en jevn blanding.
  5. 5Kok opp melk og kakaopulver i en liten kjele. Mens du visper, tilsett ca. 1/4 kopp av den varme melken i eggeplommeblandingen. Gjenta denne prosessen til begge er godt blandet. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp på middels varme under konstant omrøring. Kok opp vaniljekremen og la den koke, mens du visper kontinuerlig, i 1 til 2 minutter. Hell umiddelbart vaniljekremen gjennom silen over sjokoladen. Når smør og sjokolade har smeltet, visp til en jevn krem. Dekk til med plastfolie, slik at plasten berører overflaten av vaniljekremen, og la den avkjøle til helt kald, ca. 1 time.
  6. 6For glasuren: Ha sjokolade i en middels varmebestandig bolle. Kok opp fløten i en liten kjele og hell den over sjokoladen. La blandingen stå til den er glatt, og visp deretter for å blande. Visp inn saltet. Sett glasuren i kjøleskapet, og rør av og til, til den er tykk nok til å smøres over kaken, 20–30 minutter.
  7. 7For å montere kaken, del den i to på tvers. Fordel sjokoladevaniljekremen jevnt over den nederste halvdelen, og legg den øverste halvdelen oppå. Fordel glasuren jevnt over toppen.