Kokosmakroner

Kokosmakroner

Lær hvordan du lager deilige kokosmakroner med denne enkle oppskriften. Perfekt som søtt til kaffen eller som en liten dessert. Enkelt og raskt å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 stort egg
  • 1 eggehvite
  • 1 ½ teskje mørk rom
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • En klype kosher-salt
  • 2 ¼ kopper kokosmasse, tørket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Legg et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett. (Vi foretrekker silikonmatten for de sprø kantene og karamelliseringsprosessen som oppstår med disse kokisene.)
  2. 2Visp lett sammen egg og eggehvite i en middels stor bolle til det er litt skummende. Rør inn rom og vanilje. Bruk en slikkepott og vend inn kokosnøtten.
  3. 3Bruk omtrent 2 spiseskjeer per kokosbolle, og legg deigen i små hauger på bakepapiret, med litt mellomrom. Stek til kantene er gylne og sprø, ca. 10 minutter. Avkjøl, og bruk en liten spatel for å fjerne dem fra stekebrettet. Kokosbollene oppbevares i en lufttett beholder i opptil 5 dager.
  4. 4Foto: Scott Suchman