
Kokosmakroner
Lær hvordan du lager deilige kokosmakroner med denne enkle oppskriften. Perfekt som søtt til kaffen eller som en liten dessert. Enkelt og raskt å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 stort egg
- 1 eggehvite
- 1 ½ teskje mørk rom
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- En klype kosher-salt
- 2 ¼ kopper kokosmasse, tørket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Legg et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett. (Vi foretrekker silikonmatten for de sprø kantene og karamelliseringsprosessen som oppstår med disse kokisene.)
- 2Visp lett sammen egg og eggehvite i en middels stor bolle til det er litt skummende. Rør inn rom og vanilje. Bruk en slikkepott og vend inn kokosnøtten.
- 3Bruk omtrent 2 spiseskjeer per kokosbolle, og legg deigen i små hauger på bakepapiret, med litt mellomrom. Stek til kantene er gylne og sprø, ca. 10 minutter. Avkjøl, og bruk en liten spatel for å fjerne dem fra stekebrettet. Kokosbollene oppbevares i en lufttett beholder i opptil 5 dager.
- 4Foto: Scott Suchman