
sunnere banan-krumme muffins
oppskrift på sunne bananmuffins med sprø crumble, perfekte for en frokost eller et mellommåltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 4 bananer, most
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 egg, lett pisket
- 1/3 kopp smør, smeltet
- 1/3 kopp brunt sukker, pakket
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1/8 teskje malt kanel
- 1 spiseskje smør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør lett i en form med 10 muffinsformer eller sett i muffinsformer av papir.
- 2Bland 1 ½ kopper mel, natron, bakepulver og salt i en stor bolle. Pisk bananer, sukker, egg og smeltet smør i en annen bolle. Rør bananblandingen inn i melblandingen akkurat til det er fuktig. Fordel røren i de forberedte muffinsformene.
- 3Bland brunt sukker, 2 spiseskjeer mel og kanel i en liten bolle. Rør inn 1 spiseskje smør til blandingen ligner grovt maismel. Strø topping over muffinsene.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne og toppen spretter tilbake når du lett trykker på dem, ca. 18 til 20 minutter.