Varm sjokoladekake med bær

Varm sjokoladekake med bær

oppskrift på varme sjokoladekaker med friske bær, perfekt for en søt avslutning. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp (2 staver) usaltet smør, myknet, pluss ekstra til å smøre formene
  • 225 gram bittersøt sjokolade, hakket
  • 1/2 teskje instant espressopulver
  • 4 store egg
  • 4 store eggeplommer
  • 2/3 kopp sukker
  • 4 teskjeer hvetemel, pluss mer til å støve formene
  • 3 spiseskjeer Frangelico eller hasselnøttlikør
  • 1 kopp ferske bringebær
  • 1 kopp ferske jordbær
  • Fersk mynte, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Smør og lett mel 6 (6-ounce) ramekiner. Tapp ut overflødig mel.
  2. 2I en liten kjele, kok opp 2 tommer vann. I en stor glassbolle, tilsett smør, sjokolade og espressopulver. Senk varmen og plasser bollen over det småkokende vannet. Visp langsomt blandingen til sjokoladen er nesten helt smeltet. Ta bollen av varmen og fortsett å vispe til all sjokoladen er smeltet. La det avkjøle litt.
  3. 3I en stor bolle, tilsett egg, eggeplommer og sukker. Bruk en elektrisk mikser og pisk til det er lyst og luftig, og har blitt blekere i fargen. Senk hastigheten til middels-lav og hell sakte inn sjokoladeblandingen. Tilsett melet og bland til det akkurat er kombinert. Ikke overarbeid røren.
  4. 4Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
  5. 5Fordel røren i formene. Legg et bakepapir på et stekebrett. Plasser sjokoladekremene på bakepapiret og sett i ovnen i 7 minutter. Hvis du ikke skal bake umiddelbart, dekk sjokoladekremene med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet til de skal serveres, inntil 8 timer. Når det er klart for steking, plasseres de kalde sjokoladekremene på et nytt bakepapir og settes i ovnen i 10 minutter. Toppen og sidene skal være kokte og tørre, mens innsiden fortsatt vil være rennende.
  6. 6Bruk ovnsvotter og snu forsiktig hver form opp ned på en tallerken, og la den stå i 10 sekunder. Løft deretter et hjørne av ramekinen, og kaken skal gli ut. Dryss omtrent 1/2 teskje Frangelico over hver kake. Fordel bær rundt sjokoladekaken og pynt med mynte. Server varm.