
Key Lime Delight Pie
oppskrift på key lime delight pie, en frisk og syrlig limepai som er perfekt for sommerdager. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 1/2 kopp kaldt usaltet smør, i terninger
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 store eggeplommer
- En klype kosher- eller hawaiisk salt, malt
- 4 til 6 spiseskjeer kaldt vann
- Koke- eller matlagingsspray
- 4 store egg, skilt
- 1 (400 g) boks kondensert melk
- 3 key-limetter, revet og presset (hvis key-limetter ikke er tilgjengelige, bruk 2 spiseskjeer vanlig limesaft)
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 1/4 kopp tung kremfløte
- 2 spiseskjeer melis
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 2 til 3 key- eller vanlige limer, tynne skiver
- Limezest og mynteblader
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Deig:
- 3Sikt melet i en blandebolle og bruk en paideigblander for å "kutte inn fettet", og bland inn det kalde smøret til det ligner grovt mel. Tilsett sukker, eggeplommer, salt og vann. Bland til en myk deig. Kjevle ut deigen på en lett melet overflate og bruk den til å dekke en dyp 23 cm paiform eller en 21 cm fløtemodell med sprøytespray. Prikk bunnen av deigen med en gaffel og sett den i kjøleskapet. Trim bort overflødig deig rundt kanten. Legg et ark bakepapir over deigen og fyll med bakebønner eller keramiske vekter. Stek skjellaget i 10 minutter. Fjern papiret og vektene, og stek i ytterligere 10 minutter. Avkjøl.
- 4Fylleforberedelse:
- 5Senk ovnstemperaturen til 175 grader Celsius. Lag fyllet ved å piske eggeplommene i en stor bolle til de er lyse og kremete. Pisk inn kondensert melk. Tilsett limeskall og saft. Bland godt og fortsett å piske til blandingen er tykk. Pisk eggehvitene til de danner stive topper. Tilsett sukkeret litt etter litt, bare til det er godt blandet. Vend forsiktig inn i limeblandingen.
- 6Hell limefyllet i det stekte skjellaget. Stek i 20–25 minutter, eller til fyllet er stivnet og begynner å få farge. Ta ut og avkjøl. Sett i kjøleskapet.
- 7Toppingforberedelse:
- 8Før servering, pisk kremfløten, melis og vaniljeekstrakt til myk krem. Bruk en skje eller sprøytepose til å dekorere kantene på paisen med pisket krem. Skjær limeskiver fra midten og ut mot kanten, og vri dem lett. Plasser limeskivene mellom skumtopper av krem. Dryss lett over limeskall og plasser forsiktig mynteblader for å fremheve paisen.