Dyp tallerken gresskarpai

Dyp tallerken gresskarpai

Lær hvordan du lager en smakfull deep dish pumpkin pie, perfekt for høstsesongen. En enkel og velsmakende dessert som imponerer alle.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 3 kopper hvetemel
  • 8 unser smør
  • En klype salt
  • 1 ¾ kopper (omtrent én 15-unse boks) gresskarpuré
  • ½ kopp pluss 3 spiseskjeer lett pakket mørkbrunt sukker
  • 1 ½ teskje malt kanel
  • 1 ½ teskje malt ingefær
  • 1 teskje malt muskatnøtt
  • ½ teskje malt nellik
  • ¼ teskje salt
  • 1 ¼ kopper kondensert melk
  • 3 spiseskjeer melasse
  • 3 store egg
  • 1 ½ kopper piskekrem
  • ½ kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: 23 cm paiform.
  3. 3Forvarm ovnen til 190°C.
  4. 4Til bunnen: Ha melet i en food processor, tilsett 6 spiseskjeer iskaldt vann, smør og salt. Pulsér i food processoren til blandingen ligner grovt mel. Ta ut deigen og kna den til den blir lett. Pakk deigen inn og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Ta ut deigen og kjevle den ut til den passer i formen. Legg paibeger i bunnen og stek i 25 minutter. Ta ut av ovnen og la paibunnen avkjøles.
  5. 5Til fyllet: Ha gresskaret, brunt sukker, kanel, ingefær, muskatnøtt, nellik og salt i en stor bolle og bland med en visp. Tilsett kondensert melk, sirup og egg; rør kraftig med vispen til det er jevnt.
  6. 6Hell fyllet i paibunnen. Dekk kantene med aluminiumsfolie.
  7. 7Stek paien på midterste rille i ovnen til toppen er blank og fast. Paien er ferdig når en kniv satt inn i midten kommer ut ren, omtrent 1 time.
  8. 8Til pisket krem: La fløten kjøle i 15–20 minutter. Bland den kalde fløten og sukkeret i en bolle, og pisk med en elektrisk mikser til det dannes stive topper, et par minutter.
  9. 9Ta ut paien av ovnen og fjern forsiktig folien. La paien avkjøles på en rist. Server paien varm, kald eller romtemperert med en klatt pisket krem.