
Spansk potetomelett
Lær hvordan du lager en tradisjonell spansk potetomelett. En enkel og velsmakende rett perfekt for frokost eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 kopp olivenolje
- 4 store poteter, skrelt og skåret i 3 mm tykke skiver
- 1 stor løk, tynne skiver
- Grovt salt
- 4 store egg
- 1 liten glass med ovnsbakte røde paprika, julienned
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en 23-centimeters stekepanne og tilsett potetskivene én etter én, slik at de ikke klistrer seg sammen. Veksle lag med potet og løkskiver, og salt lett mellom lagene. Kok sakte på middels varme (potetene vil koke i oljen i stedet for å steke), og løft og vend på potetene av og til, til de er møre, men ikke brune. Potetene skal forbli adskilt, ikke i en "kake". Sil av potetene i en sil, og spar omtrent 3 spiseskjeer av oljen. (Løken og potetene gir oljen en fantastisk smak, så bruk resten til noe annet.) Tørk ut stekepannen, og skrap bort eventuelle fastbrente partikler. (Hvis dette er vanskelig, vask pannen. Den skal brukes igjen til å lage omelett, og må være helt ren for å unngå at den setter seg fast.)
- 2I mellomtiden, i en stor bolle, pisk eggene med en gaffel til de er lett skummende. Salt etter smak. Tilsett potetene og de julienne-skårne røde paprikaene i det piskede egget, og trykk potetene ned med en stekespade slik at de er helt dekket av egget. La blandingen stå i 15 minutter.
- 3Varm opp 2 spiseskjeer av den reserverte oljen i stekepannen til den begynner å ryke. (Den må være veldig varm, ellers vil eggene sette seg fast.) Tilsett potetene, paprikaen og eggeblandingen, og fordel det raskt utover i pannen med hjelp av en stekespade eller en avlang slikkepott. Senk varmen til middels-høy, og rist pannen ofte for å forhindre at det setter seg fast. Når eggene begynner å bli brune under, snu en tallerken av samme størrelse over pannen og vend omeletten opp på tallerkenen. Tilsett omtrent 1 spiseskje mer olje i pannen, og skyv omeletten tilbake i pannen for å få den brun på den andre siden.
- 4Senke varmen til middels, og snu omeletten to eller tre ganger til (dette hjelper med å gi omeletten en fin form mens den fortsatt koker), og la den koke kort på hver side. Den skal være saftig inni. Overfør omeletten til et fat og la den avkjøle, før du skjærer den i tynne vinger.